Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ανεβάζει τον πήχη η Μοτοδυναμική

Ανεβάζει τον πήχη η Μοτοδυναμική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανεβάζει τον πήχη η Μοτοδυναμική

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Μπαράζ επενδύσεων στην Sixt, βελτίωση επιδόσεων στις υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου. Μέρισμα κανονικά, από του χρόνου.

Την προσδοκία του για ελαφρώς ανώτερες οικονομικές επιδόσεις στους τομείς της Yamaha και της Porsche και για «break even» στην καινούρια δραστηριότητα της ενοικίασης αυτοκινήτων (αντιπροσώπευση της Sixt μέσω της εξαγοράς του 80% της Lion Rental) εξέφρασε για το 2019 ο διευθύνων σύμβουλος της Μοτοδυναμικής Σωτήρης Χατζίκος, στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζίκος αναφερόμενος στις φετινές προοπτικές της εταιρείας -μεταξύ άλλων- σημείωσε:

Με βάση και τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου, αναμένεται για φέτος περιορισμένη αύξηση επιδόσεων στις «παλαιές» (Yamaha και Porsche) δραστηριότητες της εταιρείας. «Δεν περιμένουμε να μας βοηθήσει η ανάπτυξη των αγορών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, αλλά οι δικές μας ενέργειες. Η ελληνική οικονομία μετά την κρίση δεν φαίνεται να λειτουργεί με τη λογική του ελατηρίου. Ωστόσο, εμείς από την πλευρά μας δουλεύουμε για να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα αρχίσει να μας βοηθάει και η αυξημένη ζήτηση. Ειδικότερα η ελληνική αγορά δικύκλων δεν έχει ανακάμψει όπως η αντίστοιχη των αυτοκινήτων» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Στη δραστηριότητα της ενοικίασης αυτοκινήτων, έχει ξεκινήσει στην Lion Rental μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Ιούνιο, με στόχο να διατηρηθεί μόλις το 20%-25% του παλαιού στόλου αυτοκινήτων και μετά από τις αγορές νέων οχημάτων, η μέση ηλικία του στόλου να είναι η χαμηλότερη μεταξύ των εταιρειών του κλάδου στην Ελλάδα (μέσος όρος ηλικίας μικρότερος του ενός έτους).

Γενικότερα, η πολιτική της Sixt θα είναι η χαμηλή μέση ηλικία του ενοικιαζόμενου στόλου της. Αν και για το 2019, αναμένεται σταθεροποίηση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης και όξυνση του ανταγωνισμού γιατί πολλές εταιρείες έχουν επενδύσει σε αυξημένους στόλους, η Lion Rental έχει θέσει ως στόχο να κάνει «break even» από φέτος. Για τον κλάδο, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει κατά τα επόμενα χρόνια μια συγκέντρωση της αγοράς σε «λιγότερα χέρια».

Επικρατεί κλίμα σαφούς ικανοποίησης για την πορεία των εξελίξεων στη ρουμανική οικονομία, το οποίο επηρεάζει και τις προοπτικές των πωλήσεων του ομίλου στη συγκεκριμένη χώρα. «Η οικονομία καλπάζει, η αγορά τρέχει γρήγορα και πολύ πιθανόν μελλοντικά η Ρουμανία να αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο για εμάς» τόνισε ο κ. Χατζίκος.

Ο συνολικός δανεισμός του ομίλου στα τέλη της χρονιάς -μετά και το επενδυτικό πρόγραμμα της Lion Rental- υπολογίζεται γύρω στα 30 με 35 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας Πάρης Κυριακόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, σημείωσε μεταξύ όλων ότι:

Η εταιρεία μετά από μια ολική επαναφορά έχει μπει εδώ και χρόνια σε κερδοφόρο-αναπτυξιακή πορεία, η οποία βαδίζει σε σίγουρα βήματα και πως είναι φυσικό να υπάρχει αισιοδοξία για το μέλλον.

Η διοίκηση της Μοτοδυναμικής είναι ενθουσιασμένη για την επιτυχία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όχι μόνο λόγω της ισχυρής ζήτησης από θεσμικά χαρτοφυλάκια, αλλά και από τη μαζική ανταπόκριση των μικροεπενδυτών (στην ΑΜΚ δεν συμμετείχε η Yamaha που είδε το μονοψήφιο ποσοστό της στη Μοτοδυναμική να περιορίζεται, ενώ όσοι προενεγράφησαν για επιπλέον μετοχές ικανοποιήθηκαν μόλις κατά 25%).

Φέτος αποφασίστηκε να μην δοθεί μέρισμα, καθώς θα ήταν «άκομψο» να υπήρχε διανομή μετρητών αμέσως μετά από μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πάντως, από του χρόνου η Μοτοδυναμική θα συνεχίσει να διανέμει μερίσματα, καθώς στόχος της εταιρείας είναι η σταθερή ανταμοιβή των μετόχων.

Φέτος κλείνουν πενήντα χρόνια συνεργασίας με την Yamaha, γεγονός που θα γιορτασθεί το προσεχές φθινόπωρο.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text