Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Creta Farms: Ρυθμιστής των εξελίξεων οι τράπεζες - θα ασκήσουν τα δικαιώματα τους στη γενική συνέλευση

Creta Farms: Ρυθμιστής των εξελίξεων οι τράπεζες - θα ασκήσουν τα δικαιώματα τους στη γενική συνέλευση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Creta Farms: Ρυθμιστής των εξελίξεων οι τράπεζες - θα ασκήσουν τα δικαιώματα τους στη γενική συνέλευση

Η στάση που θα κρατήσουν στην επίμαχη γενική συνέλευση αναμένεται να είναι καθοριστική για την επικράτηση είτε μία πλευράς, είτε της άλλης (σ.σ του Κ. Δομαζάκη ή του Ε. Δομαζάκι)

Σε άσκηση των δικαιωμάτων τους (κατέχουν το 19%) θα προχωρήσουν οι πιστώτριες τράπεζες στη γενική συνέλευση των μετόχων της Creta Farms στις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με επιστολή που έχουν λάβει οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας.

Η στάση που θα κρατήσουν στην επίμαχη γενική συνέλευση αναμένεται να είναι καθοριστική για την επικράτηση είτε μία πλευράς, είτε της άλλης (σ.σ του Κ. Δομαζάκη ή του Ε. Δομαζάκι).

Και οι δύο πλευρές αναζητούν τη στήριξη των τραπεζών και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, προκειμένου να ελέγξουν την εταιρεία με μια μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία επικεφαλής θα βρεθεί ένας εκ των δύο.

Στην αντζέντα της έκτακτης γενικής συνέλευσης έχουν τεθεί πολλά θέματα μεταξύ των οποίων συμβάσεις με εργολαβικές εταιρείες καθώς και εξηγήσεις για την εταιρεία Novaplot, η οποία ελέγχεται και 50%-50% από τους δύο αδελφούς η οποία κατέχει κάποιες από τις ευρεσιτεχνίες και κάποια σήματα προϊόντων της Creta Farm.

Στην γενική συνέλευση πάντως ο Κ. Δομαζάκης αναμένεται να παρουσιάσει την κατάθεση 3 μηνύσεων κατά του Ε. Δομαζάκι, ενώ προσανατολίζεται και στην παρέμβαση της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εισηγμένης.

Στο μέτωπο της αναζήτησης των 11,5 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία ο Κ. Δομαζάκης, PwC συνεχίζει τον έλεγχο των οικονομικών της εισηγμένης αναζητώντας στοιχεία προ 15ετίας απευθείας από τραπεζικά ιδρύματα και οποιαδήποτε άλλη πηγή μπορεί να προσκομίσει σχετικά στοιχεία.

Όπως ανέφερε προ ημερών η διοίκηση της Creta Farms και χωρίς να έχει ακόμη ολοκληρωθεί επίσημα ο έλεγχος, «ο ελεγκτικός οίκος βάσει των διαθέσιμων προσκομισθέντων στοιχείων και εξετάζοντας τα αρχεία της Εταιρείας δεν επιβεβαιώνει τους αρχικούς ισχυρισμούς του κου. Κ. Δομαζάκη.

Σε κάθε περίπτωση, η Εταιρεία συνεχίζει την εις βάθος έρευνα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες του ελέγχου που έγκεινται στο γεγονός ότι στο σύνολο τους τα στοιχεία αφορούν παραστατικά ήδη αρχειοθετημένα από τις Τράπεζες και σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω της αυξημένης αυστηρότητας του τραπεζικού πλαισίου για την παροχή τραπεζικών πληροφοριών.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξευρεθούν τα απαιτούμενα στοιχεία προς τεκμηρίωση των συναλλαγών με οποιοδήποτε διαθέσιμο τρόπο.

Κατά την παρούσα χρονική στιγμή, αναμένουμε απαντήσεις σε ήδη υποβληθέντα αιτήματα από δύο τραπεζικούς οργανισμούς.

Με την προϋπόθεση ότι θα λάβουμε την έγκαιρη απόκριση από τους τραπεζικούς οργανισμούς σχετικά με τα αιτηθέντα στοιχεία, εκτιμούμε ότι έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το τελικό πόρισμα του Ελεγκτικού Οίκου».

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text