Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Με εκπληκτικό άλμα περίπου +6% ο ΓΔ τείνει σήμερα (Δευτ, 27/5/2019) να σημειώσει νέα υψηλά έτους εξουδετερώνοντας ολόκληρη την διόρθωση των αρχών Μαίου

Με εκπληκτικό άλμα περίπου +6% ο ΓΔ τείνει σήμερα (Δευτ, 27/5/2019) να σημειώσει νέα υψηλά έτους εξουδετερώνοντας ολόκληρη την διόρθωση των αρχών Μαίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Συνταρακτική είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να πετυχαίνει εντυπωσιακή άνοδο +6,20% (στις 777 μονάδες, στις 4.10 μμ) προσεγγίζοντας παρά μία μονάδα το υψηλό Απριλίου των 778 μονάδων. Ο τζίρος είναι πολύ μεγάλος, 150 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, αλλά οι ξένοι δείκτες είναι φανερά απρόθυμοι σημειώνοντας μέση άνοδο στην Ευρώπη περίπου +0,40%.

Ο ΓΔ άνοιξε στις 10.35 πμ στις 775 μονάδες (+5,90%), στην συνέχεια εκδηλώθηκε πωλητική αντεπίθεση με υποχώρηση -1,70% από την πρωινή κορυφή και η οποία εύκολα εξουδετερώθηκε με τον ΓΔ να επανέρχεται κοντά στα ψηλά της ημέρας.

Αιτία της σημερινής ανόδου είναι βέβαια η νίκη στις χθεσινές ευρωεκλογές του φιλικού προς τις επιχειρήσεις κόμματος της ΝΔ.

Στο γράφημα φαίνεται καθαρά η με χάσμα εκτίναξη του ΓΔ. Η τάση είναι πλέον πλήρως ανοδική αλλά ταυτόχρονα ο ΓΔ και πολλές μετοχές είναι υπεραγορασμένες οπότε δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχισθεί απρόσκοπτα η ανοδική τάση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ θα προχωρήσει σήμερα σε αποφασιστικές αγορές ανεβάζοντας την μετοχική του έκθεση από 33% σε 75-80% επαναγοράζοντας σε ψηλότερες τιμές τις μετοχές που πούλησε πριν 2-3 εβδομάδες. Δεν προχωράμε σε πλήρη έκθεση 100% σε μετοχές διότι, πρώτον, οι στατιστικές μας δοκιμασίες στα ιστορικά δεδομένα του ΓΔ δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικές (ανάλογες ημερήσιες ανόδους με αύξηση όγκων και πάνω από την γραμμή του ΑΚΜΟ200 συναντήσαμε στην 28ετία 13 φορές και εφόσον το  κλείσιμο θέσεων γίνει με «πωλητικό στροφέα» είχαν ευστοχία 4 στα 13 με συνολικά κέρδη μόλις 2%). Και, δεύτερον, η σημερινή μεγάλη άνοδος του ΓΔ βρίσκεται σε απόκλιση με τους ξένους δείκτες οι οποίοι κινούνται στα χαμηλά διμήνου.

Μετοχές

Από τις 50 μετοχές που παρακολουθούμε μόνον δύο, οι μικρής σημασίας ΜΛΣ και ΙΑΣΩ, σημειώνουν μικρές πτώσεις από δε τις υπόλοιπες τα 2/3 κερδίζουν πάνω από +3%.

Τα ¾ του σημερινή τζίρου γίνονται από τις τραπεζικές μετοχές που θεωρούνται μάλλον επικίνδυνες (κερδοσκοπικές) καθώς τα θεμελιακά στοιχεία των τραπεζικών εταιριών είναι αμφίβολα με το κυριότερο, τα κόκκινα δάνεια να βρίσκονται ακόμα στα ύψη, άνω των 80 δις εκ των οποίων τα περισσότερα να αφορούν ήδη χρεοκοπημένες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, αξιοπρόσεκτες είναι οι σημερινές μεγάλοι άνοδοι από +5% έως +12% με μεγάλους όγκους μη-τραπεζικών μετοχών όπως των, ΕΧΑΕ, ΕΛΛΑΚΤ, ΒΙΟ, ΛΑΜΔΑ, ΟΛΠ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, ΣΕΝΕΡ, ΟΛΠ κα. Κυρίως, από αυτές τις μετοχές θα αγοράσουμε σήμερα.

Νέα υψηλά σημειώνουν αρκετές μετοχές που θα φανούν καθαρότερα μετά το κλείσιμο.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text