Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | AS Company: Το growth story της τελευταίας πενταετίας

AS Company: Το growth story της τελευταίας πενταετίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Στέφανος Kοτζαμάνης

H ραγδαία ανάπτυξη που η AS CompanyΑΣΚΟ +0,37% έχει σημειώσει κατά την τελευταία πενταετία εμφανίζεται στην πρόσφατη παρουσίαση που έκανε η εισηγμένη σε χρηματιστηριακούς αναλυτές (βλέπε στοιχεία πρώτου παρατιθέμενου πίνακα).

Ειδικότερα, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έχει αυξηθεί κατά 59,3%, τα EBITDA κατά 303%, η προ φόρων κερδοφορία κατά 392%, τα ίδια κεφάλαια κατά 50,4%, ενώ το θετικό καθαρό ταμείο (αρνητικός τραπεζικός δανεισμός, ή διαθέσιμα μείον συνολικές χορηγήσεις) από τα +3,6 εκτινάχθηκε στα +13,6 εκατ. ευρώ!

Η μεγάλη άνοδος των ιδίων κεφαλαίων έλαβε χώρα παρά το γεγονός ότι κατά τα τελευταία χρόνια η AS CompanyΑΣΚΟ +0,37% έχει προχωρήσει σε μια «γενναιόδωρη» πολιτική χρηματικών διανομών προς τους μετόχους της. Έτσι, με βάση το δεύτερο παρατιθέμενο πίνακα, κατά την πενταετία 2015-2019 η εισηγμένη μέσα από επιστροφές κεφαλαίου έδωσε στους μετόχους της αθροιστικά 3,544 εκατ. ευρώ, ή 0,23 ευρώ ανά τίτλο.

Η ΑS Company δραστηριοποιείται στο χώρο των παιχνιδιών με βασική δραστηριότητα στην Ελλάδα (ελέγχει περίπου το 14% της εγχώριας αγοράς) και δύο θυγατρικές στο εξωτερικό: Μία στην Κύπρο (ξεκίνησε το 2016, με κέρδη προ φόρων το 2018 στα 430 χιλ. ευρώ) και μία στη Ρουμανία, η οποία άρχισε να δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη χώρα από πέρυσι (ζημιογόνος χρήση, αλλά ενδεχόμενες σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης).

Στην Ελλάδα, η εταιρεία επενδύει στην ανάπτυξη των υποδομών της προκειμένου να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα, δίνει έμφαση στο ηλεκτρονικό παιχνίδι, ενώ διευρύνει σταδιακά την γκάμα του χαρτοφυλακίου της.

Η AS CompanyΑΣΚΟ +0,37% έχει ως στόχο -κάτω από προϋποθέσεις- να αναπτυχθεί και σε άλλες βαλκανικές χώρες και για το λόγο αυτά αναζητά σχετικές ευκαιρίες. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω εξελίξεων, ήταν η τιμή της μετοχής της εταιρείας στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Αθήνας να έχει πολλαπλασιαστεί κατά την τελευταία τριετία.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text