Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στην «έξυπνη» αποθήκη επενδύει η Coca - Cola 3E

Στην «έξυπνη» αποθήκη επενδύει η Coca - Cola 3E

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην «έξυπνη» αποθήκη επενδύει η Coca - Cola 3E

Σύστημα «έξυπνης» αποθήκης, αξιοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία Vision Picking, εφαρμόζει στη Θεσσαλονίκη η Coca - Cola HBC. Εντός του τρέχοντος έτους, μάλιστα, σχεδιάζεται η τεχνολογία αυτή να εφαρμοσθεί στο εμβληματικό εργοστάσιο του ομίλου στο Σχηματάρι, καθώς και σε άλλες παραγωγικές μονάδες που διαθέτει στην Ουγγαρία, στη Ρουμανία, στη Σερβία και στη Βουλγαρία, ενώ στόχος είναι να υιοθετηθεί το σύστημα αυτό και στις 28 χώρες στις οποίες έχει δραστηριότητα.

Το Vision Picking λειτουργεί με τη χρήση ειδικών «έξυπνων» γυαλιών που παρέχουν όλη την πληροφορία που χρειάζεται ο εργαζόμενος χειριστής για να ολοκληρώσει καθημερινές εργασίες (π.χ. θέση ραφιού, προϊόν, ποσότητα, επιλογή προϊόντος). Ο χρήστης βλέπει σε μια οθόνη 7 ιντσών τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για να ολοκληρώσει την παραγγελία. Στη συνέχεια, επιβεβαιώνει με φωνητική εντολή την ενέργεια που θέλει να πραγματοποιήσει.

Η χρήση της τεχνολογίας Vision Picking κάνει ακόμα πιο αποτελεσματική την εξυπηρέτηση των πελατών μειώνοντας τις κινήσεις που πραγματοποιούνται από την παραγωγή, στο ράφι και στα χέρια του καταναλωτή. Το ύψος της αρχικής επένδυσης για την ανάπτυξη του λογισμικού ανήλθε σε 200.000 ευρώ, ενώ προγραμματίζονται και νέες επενδύσεις στον τομέα του hardware.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο όμιλός μας επέλεξε την Ελλάδα και τους ανθρώπους μας στο κέντρο διανομής της Coca - Cola Τρία Εψιλον στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη εφαρμογή αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας στη διαχείριση αποθήκης. Το Vision Picking ενισχύει την τεχνογνωσία των ανθρώπων μας και μας επιτρέπει να δημιουργούμε χιλιάδες παραγγελίες μεικτών παλετών με μεγαλύτερη ταχύτητα, ευκολία και ακρίβεια. Η εξυπηρέτηση των πελατών μας γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματική αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο διαχείρισης της παραγγελίας στον κλάδο καταναλωτικών αγαθών», δήλωσε η Σουζάνα Ραρή, διευθύντρια Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Coca - Cola Τρία Εψιλον.

Το Κέντρο Διανομής Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην περιοχή. Απασχολεί συνολικά 200 εργαζομένους και εξυπηρετεί καθημερινά 963 πελάτες. Διαθέτει 14.020 τ.μ. στεγασμένο χώρο αποθήκης με χωρητικότητα 8.733 παλέτες. Από εκεί διακινούνται ετησίως 7,5 εκατομμύρια κιβώτια, εξυπηρετώντας συνολικά 67.600 παραγγελίες, ενώ περισσότερο από το 55% των παραγγελιών, αφορά μεικτές παλέτες. Η Coca - Cola Τρία Εψιλον διαθέτει τη μεγαλύτερη εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα διακινώντας 65.000.000 κιβώτια ετησίως, σε 4.000 σημεία σε όλη τη χώρα, από 4 εργοστάσια και 6 διανεμητικά κέντρα.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text