Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019) κατακτά δυναμικά τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ σήμερα (Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019) κατακτά δυναμικά τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ακάθεκτη η ελληνική αγορά , σε πείσμα της διεθνούς μεσοπρόθεσμης καθοδικής τάσης, προχωρεί προς νέα υψηλά έτους. Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή, 2.50 μμ, διασπά το ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων με μεγάλη άνοδο +1,70% (στις 806 μονάδες) και ικανοποιητικό τζίρο (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) τείνοντας όμως να εισέλθει σε υπεραγορασμένες περιοχές +13% πάνω από το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο +12%).

Έτσι, το διάγραμμα του ΓΔ αρχίζει να αποκτά αντιφατικό χαρακτήρα, από την μια μεριά ο ΓΔ  να εμφανίζεται πολύ δυνατός σε νέα υψηλά έτους αλλά από την άλλη μεριά αφενός μεν τείνει να γίνει υπεραγορασμένος και αφετέρου πάει κόντρα στο μεσοχρονίως πτωτικό διεθνές περιβάλλον.

Σε τέτοια αντιφατική κατάσταση θα ακολουθήσουμε συντηρητική πολιτική :

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ λαμβάνοντας σήματα αγορών από την ανοδική διάσπαση του αγκιστριού του ΓΔ (της πρώτης υψηλής κορυφής μετά τον διασπασθέντα στροφέα – Υψηλό 20 ημερών) θα αυξήσει σήμερα την μετοχική του έκθεση από 75% σε 85% με υποψήφιες μετοχές τις, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΑΔΜΗΕ, ΙΚΤΙΝ και ΕΛΛ. Αν ο ΓΔ κλείσει θετικά αλλά κάτω από τις 800 μονάδες οι αγορές μας θα περιοριστούν στο μισό από τις αναφερθείσες.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 4/5 των μετοχών που παρακολουθούμε να κινούνται ανοδικά και το 1/5 καθοδικά ενώ 9 μετοχές οι, ΔΕΗ, ΑΤΤ, ΚΟΥΕΣ, ΠΕΙΡ, ΑΝΕΜΟΣ, ΜΙΓ, ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΛΟΤ και ΕΧΑΕ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο το μέγεθος ανόδου και όγκων και την διαγραμματική θέση θεωρούμε σαν μετοχές της ημέρας τις ΑΤΤ και ΚΟΥΕΣ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης (εδραζόμενης σε 3-4 ισοϋψείς κορυφές) αντίστασης δίνει σήμερα η ΜΙΓ. Αν είμασταν πιο κερδοσκοπικό κεφάλαιο, θα αγοράζαμε σήμερα ΜΙΓ.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων οι, ΑΔΜΗΕ, ΙΑΤΡ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ και ΣΕΝΕΡ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, τραπεζικές ΑΛΦΑ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΤΤ συν τις μη-τραπεζικές ΚΟΥΕΣ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΜΔΑ και ΜΙΓ. Παρατηρούμε ότι οι τράπεζες (εισηγμένες ΑΕ με ακόμη ασαφή λογιστικά) συνεχίζουν να είναι leaders της αγοράς.

Υπερπωλημένες μετοχές : Με κριτήριο την απόσταση από το υψηλό διμήνου είναι με χθεσινό κλείσιμο οι, ΙΝΛΟΤ -33%, ΠΛΑΘ -25%, ΙΝΤΚΑ -22%, ΤΙΤΚ -15%, ΔΕΗ -12%, ΦΡΛΚ -11, ΕΛΛ -7%, ΑΝΕΜΟΣ, ΒΙΟ, ΜΛΣ, ΓΕΚΤ, ΜΟΗ, ΟΛΠ -6%.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.30μμ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text