Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανθίσταται σήμερα (Παρ, 31/5/2019) στις διεθνείς πιέσεις κρατώντας τις 800 μονάδες

Ο ΓΔ ανθίσταται σήμερα (Παρ, 31/5/2019) στις διεθνείς πιέσεις κρατώντας τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μάχη δίνεται σήμερα μεταξύ αγοραστών που πιστεύουν στην αλλαγή πλεύσης της ελληνικής οικονομίας και πωλητών που ρευστοποιούν τα μεγάλα κέρδη της εβδομάδας και κυρίως αυτών που πτοούνται από τις βαριές διανομές στα ξένα χρηματιστήρια. Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή (15.35 μμ) χάνει -0,90%(στις 809 μονάδες) με μεγάλο σχετικά τζίρο (110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ στην Ευρώπη γίνεται κατά κάποιο τρόπο σφαγή  με DAX -1,80%, CAD -1,40%, IBEX -1,70% σε νέα χαμηλά διμήνου.

Στο γράφημα μπορούμε να καθορίσουμε την επιθετική μας πολιτική  : περιορισμένες αγορές στο ανοδικό γύρισμα της πρώτης επόμενης διόρθωσης του ΓΔ  και την αμυντική : περιορισμένες πωλήσεις στην καθοδική διάσπαση του άξονα των 765 μονάδων του 20ήμερου εύρους και αποφασιστικές πωλήσεις στην καθοδική διάσπαση του κυλιόμενου ΧΚ20 που σε 10 μέρες θα ανέβει στο επίπεδο αυτό των 765 μονάδων).

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 800 μονάδες εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι για περαιτέρω άνοδο ενώ, αντίθετα, θα αρχίσουμε να προσέχουμε τις θέσεις μας αν ο ΓΔ χάσει τις 800 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 83% με μετοχές και 17% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.
Στο χθεσινό κλείσιμο αγοράσαμε 3000 ΑΔΜΗΕ, 640 ΕΧΑΕ και 360 ΙΚΤΙΝ.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ μόνον μια, η υπεραγορασμένη ΠΡΟΦ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΜΙΓ, ΑΤΤ και ΙΝΛΟΤ, που κερδίζουν πάνω από +3%. Από αυτήν την άποψη, των winners / losers, η σημερινή συνεδρίαση είναι ανοδική.

Οι μετοχές της ημέρας : Είναι οι ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ οι οποίες με την ελπίδα λύσης των προβλημάτων της πρώτης κερδίζουν σήμερα +11% και +5% αντίστοιχα.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή στήριξης.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου οι, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΣΕΝΕΡ και ΕΛΧΑ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΜΙΓ, ΛΑΜΔΑ και ΕΤΕ και νέα χαμηλά καμία. Και από αυτή την άποψη των νέων χαμηλών / υψηλών, η σημερινή συνεδρίαση είναι ανοδική.

Συσσωρεύσεις εμφανίζουν σήμερα οι ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΜΙΓ ενώ καμία μετοχή δεν διανέμεται εκτός μερικώς των τραπεζών που λογικά διανέμονται μετά την τεράστια φετινή άνοδο (+100% στον ΔΤΡ μέχρις στιγμής).

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text