Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 207 | ΤΙΤΑΝ - Ένα μέτριο α’ τρίμηνο

ΤΙΤΑΝ - Ένα μέτριο α’ τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΤΙΤΑΝ - Ένα μέτριο α’ τρίμηνο

Ο Όμιλος αναφέρει θετικές εκτιμήσεις για το σύνολο του 2019. Η προσοχή της εταιρίας στρέφεται κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ όπου η κατανάλωση τσιμέντου θα αυξηθεί κατά 2,3% το 2019 και κατά περίπου 1,6% ετησίως το διάστημα 2019‐2023. Αναφέρεται ότι η Τιτάν είναι ευνοϊκά τοποθετημένη για να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της αγοράς, έχει ισχυρή παρουσία σε επεκτεινόμενες μητροπολιτικές περιοχές και περίσσια παραγωγικού δυναμικού για να ανταποκριθεί στην ανοδική ζήτηση.

Στην Ελλάδα, παρά την περαιτέρω καθυστέρηση στην εκκίνηση νέων μεγάλων έργων, διατηρούνται οι προσδοκίες για επαναδραστηριοποίηση του κλάδου κατασκευών μεσοπρόθεσμα. Εκτιμάται ότι η ζήτηση που συνδέεται με τον τουρισμό θα συνεχίσει να επιδρά θετικά. Στον αντίποδα, οι ιδιωτικές κατασκευές κατοικιών θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και το 2019.

Στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη επιδρά θετικά στην κατασκευαστική δραστηριότητα. Τα εργοστάσια του Ομίλου έχουν δυναμικότητα που μπορεί να ανταποκριθεί σε μεγαλύτερη ζήτηση και χάρη σε πρόσφατες επενδύσεις αυξάνουν την ανταγωνιστικότητά τους με επέκταση της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, προς όφελος τόσο των ιδίων όσο και των τοπικών κοινωνιών.

Στην Αίγυπτο, εκτιμάται ότι η ζήτηση για το σύνολο του έτους θα κυμανθεί κοντά στα επίπεδα του 2018. Παρά τις πρωτοβουλίες μείωσης κόστους, εκτιμάται ότι τα λειτουργικά αποτελέσματα θα συνεχίσουν να συμπιέζονται βραχυπρόθεσμα, στο βαθμό που δεν βελτιωθεί το επίπεδο των τιμών.

Στην Τουρκία, εκτιμάται ότι η εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών σε συνδυασμό με την πίεση στο τραπεζικό σύστημα, θα συνεχίσουν να οδηγούν βραχυπρόθεσμα σε σημαντική μείωση της ζήτησης δομικών υλικών. Μακροπρόθεσμα όμως η αγορά παραμένει ελκυστική για τον κλάδο κατασκευών και η Adocim είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για να ανταπεξέλθει στην οξεία ύφεση, έχοντας χαμηλό δανεισμό, σύγχρονες εγκαταστάσεις και ανταγωνιστικό κόστος λειτουργίας.

Τέλος στη Βραζιλία, η πολιτική σταθερότητα αυξάνει τις προσδοκίες για έναν νέο κύκλο ανάπτυξης στην αγορά τσιμέντου. Η προοπτική αύξησης της ζήτησης τσιμέντου στην βόρειο‐ανατολική Βραζιλία όπου δραστηριοποιούμαστε βασίζεται στη δημογραφική αύξηση του πληθυσμού και την ιδιωτική οικοδομή.


Από την επισκόπηση της κατάστασης σε γεωγραφικό επίπεδο, το συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να καταλήξουμε είναι ότι, το 2019 δεν θα είναι μία κακή χρονιά. Θα είναι μία μέτρια χρονιά, κατά την οποία, εκτιμάται ότι, θα αποφευχθούν οι ζημιές και θα εμφανιστούν μικρού ύψους κέρδη. Οι ΗΠΑ παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ως η γεωγραφική περιοχή που μπορεί να συμβάλλει με ικανοποιητικά κέρδη τα συνολικά μεγέθη του Ομίλου.
Η κατάσταση αυτή αντικατοπτρίζεται και στην πορεία της μετοχής, η οποία από την αρχή του έτους έχει απόδοση -9,9% (στοιχεία της 28/5/2019). Η τιμή της μετοχής σημειώνει πτώση από την αρχή του έτους κατά 9,91%. Ο ημερήσιος μέσος όρος της αξίας συναλλαγών κατά το 2019 φθάνει στα 1,37 εκατ. ευρώ. Είναι αυξημένος σε σχέση με το 2018 (1,03 εκατ. ευρώ).
Δείτε την ανακοίνωση της εταιρίας για τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου (εδώ).



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text