Αρχική | Προηγ. Τεύχη | Χ&Α - 207 | FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Επανεξέταση προβλέψεων και στάσης

FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Επανεξέταση προβλέψεων και στάσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Επανεξέταση προβλέψεων και στάσης

Αύξηση κατά 0,5% σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 και έφθασαν στα 96,6 εκατ. ευρώ έναντι 96,2 εκατ. ευρώ του α’ τριμήνου του 2018. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 8,1 εκατ. ευρώ. Το συγκρίσιμο EBITDA ανήλθε σε 3,1 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2018. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 4,1 εκατ. ευρώ ενώ σε συγκρίσιμη βάση, οι ζημιές προ φόρων ανήλθαν σε 3,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,0 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2018. Οι ζημίες μετά από φόρους ήταν 3,3 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, με βάση τους κλάδους δραστηριοποίησης, η λιανική οικιακού εξοπλισμού και επίπλων (ΙΚΕΑ), παρουσίασε πωλήσεις 62,3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019 αυξημένες κατά 0,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 (61,9 εκατ. ευρώ). Oι πωλήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 2,4%, ενώ στις υπόλοιπες χώρες αυξήθηκαν κατά 6% συγκρινόμενες με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Στη λιανική αθλητικών ειδών (Intersport και The Athlete’s Foot), οι πωλήσεις ανήλθαν στα 34,4 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 0,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 (34,3 εκατ. ευρώ). Στην Ελλάδα οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4,1%. Στις υπόλοιπες χώρες παρουσιάστηκε μεσοσταθμική αύξηση 5,2%, με όλες τις χώρες Ρουμανία, Κύπρο, Βουλγαρία και Τουρκία να παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε τοπικό νόμισμα. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν στις 2,2 εκατ. ευρώ.

Παραδοσιακά, το α’ τρίμηνο κάθε χρήσης, είναι το χειρότερο του έτους, τόσο από πλευράς πωλήσεων, όσο και κερδοφορίας. Όμως, μας ανησυχεί το στοιχείο της μείωσης των πωλήσεων στην Ελλάδα, χώρος από τον οποίο εξακολουθεί να προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων (61,5%) και των κερδών.

Με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία, για το σύνολο του 2019, αναμένουμε αύξηση των πωλήσεων έως και 5% και μεγαλύτερη αύξηση των κερδών. Όμως, θα επικαιροποιήσουμε την άποψή μας, μετά από τη Γενική Συνέλευση της 14/6/2019. Παράλληλα, είναι σαφές ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έχει επιδράσει στην πορεια της μετοχής, η οποία, κατά τον τελευταίο μήνα, υστερεί σημαντικά σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη μετοχή συνιστά μία από τις “επενδυτικές επιλογές” μας, στο επόμενο διάστημα θα επανεξετάσουμε τη στάση μας.Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text