Αρχική | Προηγ. Τεύχη | Χ&Α - 207 | Noval Property ΑΕΕΑΠ

Noval Property ΑΕΕΑΠ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Noval Property ΑΕΕΑΠ

Τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους η είσοδος της Noval Property ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο θα είναι μία θετική εξέλιξη: α) Σ’ αυτή τη φάση, το Χρηματιστήριο της Αθήνας χρειάζεται κατεπειγόντως νέες εισαγωγές. β) Οι εταιρίες επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) θα αναδειχθούν σε δημοφιλείς φορείς επενδύσεων σε ακίνητα για το ευρύτερο κοινό, όπως έγινε στο εξωτερικό παλαιότερα. γ) Πρόκειται για μία εταιρία του ομίλου Βιοχάλκο (100% θυγατρική), ο οποίος έχει μακρά πείρα στη χρηματιστηριακή αγορά, με καλό ιστορικό στη συμπεριφορά του προς τους μετόχους των εισηγμένων του εταιριών.

Η NOVAL Property αναμένεται να πάρει άδεια  από  τα αρμόδια υπουργεία ως Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης  Περιουσίας ενώ μέχρι σήμερα έχει εξασφαλίσει άδεια ως ΑΕΕΑΠ από την  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια επενδυτικών σχέσεων του Ομίλου Viohalco, κα Σοφία Ζαϊρη, αναμένεται η έκδοση της άδειας μέσα στο 2019 και το επόμενο βήμα θα  είναι η είσοδος της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς αυτό προβλέπεται από τη νομοθεσία (σύμφωνα με το άρθρο 23 του ν. 2778/1999, “η  ΑΕΕΑΠ εισάγει υποχρεωτικά τις μετοχές της σε οργανωμένη αγορά εντός δύο (2) ετών από τη σύστασή της”).

Στην παρούσα φάση, το χαρτοφυλάκιο της NOVAL περιλαμβάνει εμπορικά κέντρα , κτίρια γραφείων και ξενοδοχεία. Μέσα στο 2019 θα είναι έτοιμο το  κτιριακό  συγκρότημα  γραφείων επί της οδού Κηφισίας στο ύψος της Πανόρμου, το οποίο  κατά τη λειτουργία του αναμένεται να δώσει νέα αξία στην περιοχή.

Η αξία των ακινήτων αποτιμάται κοντά στα 250 εκατ. ευρώ και  ο συνολικός τους αριθμός  ανέρχεται σε 21. Στη λίστα των ακινήτων είναι το Κατάστημα IKEA και εμπορικό κέντρο River West Λεωφόρος Κηφισού 96, Αιγάλεω (Ελλάδα), το Ξενοδοχείο Wyndham Grand 5 στην Πλατεία Καραϊσκάκη τα βιομηχανικά κτίρια και γραφεία στα Οινόφυτα, το εμπορικό πάρκο Mare West  στην Κόρινθο, το συγκρότημα γραφείων στην Κηφισίας, το συγκρότημα γραφείων  στο Χαλάνδρι και κτίριο γραφείων στη Σόφια της Βουλγαρίας.Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text