Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει με μια μικρή κόπωση σήμερα (Δευτ, 3/6/19) το ράλι προς τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ συνεχίζει με μια μικρή κόπωση σήμερα (Δευτ, 3/6/19) το ράλι προς τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Πέραν κάθε προσδοκίας συμπεριφέρεται η ελληνική αγορά μετά τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα. Στο σημερινό άνοιγμα των 10.35 ο ΓΔ δεχόμενος τις διεθνείς πτωτικές πιέσεις άνοιξε στις 825 μονάδες (-0,66%) και τώρα (2.20 μμ) βρίσκεται στις 833 μονάδες (+0,33% από το κλείσιμο της Παρασκευής ή +1% από το σημερινό άνοιγμα) με μεγάλο τζίρο (120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν με ήπιο σήμερα τρόπο νέα χαμηλά τριμήνου.

Στο γράφημα βλέπουμε το τεράστιο +6% μετεκλογικό χάσμα και το συνολικό μέχρις στιγμής μετεκλογικό ράλι +17% που σημαίνει ότι η αγορά ναι μεν δείχνει φοβερή δύναμη αλλά ταυτόχρονα είναι και υπεραγορασμένη και επιρρεπής σε απότομη οξεία διόρθωση, ξέχωρα από το γεγονός ότι βρίσκεται σε σημαντική απόκλιση από τα πιεζόμενα ξένα χρηματιστήρια..

Κάτω από αυτή την δύσκολη και αντιφατική συγκυρία εμείς, το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, θα απέχουμε προσωρινά της αγοράς περιμένοντας την συμπεριφορά του ΓΔ και των συνολικών όγκων στην αναμενόμενη πρώτη επόμενη διόρθωση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 83% με μετοχές και 17% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε περιορισμένες αγορές θα προχωρήσουμε μια επόμενη μέρα όταν ο ΓΔ σημειώσει ανοδικό γύρισμα μετά την πρώτη διόρθωση και στην συνέχεια σε επιπλέον περιορισμένες αγορές όταν ο ΓΔ σημειώσει νέο υψηλό έτους μετά την διόρθωση. Για πωλήσεις είναι ακόμα νωρίς να σκεφθούμε , εκτός αν σημειωθεί ένα πολύ άσχημο κλείσιμο στον ΓΔ, χειρότερο του -4%, με μεγάλους όγκους.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 4 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΔΕΗ, ΜΙΓ και ΑΒΑΞ, να πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ και ΑΡΑΙΓ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% (Στην πραγματικότητα η ΑΡΑΙΓ σημειώνει άνοδο +1,50% αφού το ταμπλό γράφει μεν πτώση -5,50% αλλά το σήμερα αποκοπέν μέρισμα ανέρχεται σε 7% επί της τιμής της μετοχής).

Η μετοχή της ημέρας : οι 4 σημερινές αναφερθείσες νικήτριες, ΑΤΤ, ΔΕΗ, ΜΙΓ, ΑΒΑΞ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους δεν θα πρέπει να μας ενθουσιάζουν διαγραμματικά καθόσον είναι σαφώς υπεραγορασμένες και πολύ απομακρυσμένες από τις διασπασθείσες αντιστάσεις τους.

Περισσότερο μας ενδιαφέρουν οι μετοχές που κινούνται λίγο κάτω από έγκυρες αντιστάσεις τις οποίες εύκολα μπορούν να διασπάσουν ανοδικά και να δώσουν μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών όπως δείχνουν οι, ΟΤΕ, ΙΑΣΩ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΣΑΡ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ και ΜΟΗ.  Επίσης, ενδιαφέρον έχουν δυο μετοχές που μέχρις στιγμής δεν έχουν τρέξει ιδιαίτερα και που σήμερα σημειώνουν καλές ανόδους με μεγάλους όγκους και είναι οι, ΕΛΛ και ΠΛΑΘ.

Τέλος, οι αδελφές ΙΝΛΟΤ και ΙΝΤΚΑ γύρισαν σήμερα άσχημα -9% και -5% αντίστοιχα δείχνοντας ότι οι εταιρίες ενδεχομένως παρουσιάζουν θεμελιακά προβλήματα.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text