Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ισχυρή διόρθωση σημειώνεται σήμερα (Τρίτη, 4/6/19) στην αγορά χωρίς όμως να προκαλεί ανησυχίες στους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους επενδυτές

Ισχυρή διόρθωση σημειώνεται σήμερα (Τρίτη, 4/6/19) στην αγορά χωρίς όμως να προκαλεί ανησυχίες στους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους επενδυτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να ανοίγει το πρωί on par (αμετάβλητος) ,ύστερα στις 12.00 να κατακρημνίζεται στις 815 μονάδες (-2,60%) αλλά τώρα (3.30 μμ) να ανακάμπτει στις 825 μονάδες (-1,40%). Ο τζίρος είναι μέτριος για την εποχή (100 εκατ  αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν αξιοπρόσεκτη ανοδική αναστροφή (DAX +1,20% από το χθεσινό κλείσιμο ή +1,80% από το σημερινό χαμηλό).

Το γράφημα δείχνει ότι η τρέχουσα πτώση του ΓΔ -1,60% δεν ενοχλεί καθόλου την εδραιωμένη ανοδική τάση καθώς το σημερινό πτωτικό retracement αποτελεί περίπου το 10% του 10ήμερου μετεκλογικού ράλι.

Τηρούμε λοιπόν για σήμερα στάση αναμονής.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 83% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την μεγάλη πτώση του ΓΔ ο λόγος ανοδικών /καθοδικών μετοχών είναι 1 προς 2 ενώ 5 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΠΛΑΘ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΧΑ και ΕΕΕ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% και επι πλέον, 6 μετοχές, οι ΣΕΝΕΡ,ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, ΑΤΤ, ΛΑΜΔΑ και ΟΤΕ, πετυχαίνουν νέα υψηλά έτους ενώ, αντίθετα,  καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους και μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σημειώνουν μόνον 5 μετοχές, οι 4 τραπεζικές, οι ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ και ΜΟΗ.

Η μετοχή της ημέρας : η πιο εντυπωσιακή είναι η ΑΤΤ με τρέχουσα άνοδο +9% και με τεράστιο όγκο σχεδόν 2 εκατ τεμαχίων πετυχαίνοντας νέα υψηλά έτους. Ωστόσο, η μετοχή είναι άκρως υπεραγορασμένη με τα σήματα αγορών να έχουν δοθεί πολύ χαμηλότερα.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση εμφανούς αντίστασης δέχεται σήμερα ο ΟΤΕ.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή αγκιστριού αυτής τείνουν να δώσουν οι. ΕΕΕ,  ΒΙΟ, ΣΑΡ και ΜΠΕΛΑ.

Η μόνη μετοχή που τείνει να διασπάσει καθοδικά έγκυρη στήριξή της είναι η ΜΛΣ.

Ο δείκτης τραπεζών ΔΤΡ σήμερα σημειώνει μεγάλη πτώση -5% η οποία όμως δεν μας εκπλήσσει μετά το φοβερό μετεκλογικό ράλι του περίπου +30%.

Θα επανέλθουμε αύριο περίπου την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text