Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Motor Oil:Καθαρό μέρισμα 0,855 ευρώ ανά μετοχή εγκρίνει η συνέλευση

Motor Oil:Καθαρό μέρισμα 0,855 ευρώ ανά μετοχή εγκρίνει η συνέλευση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Motor Oil:Καθαρό μέρισμα 0,855 ευρώ ανά μετοχή εγκρίνει η συνέλευση

Στις 12.00 το μεσημέρι  πραγματοποιείται η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Motor Oil. Η διοίκηση της εισηγμένης θα εισηγηθεί τη διανομή μερισμάτων ύψους 144 εκατ. ευρώ για τα κέρδη χρήσης του 2018.

Ειδικότερα προβλέπεται η διανομή μερίσματος 0,95 ευρώ ανά μετοχή προ φόρου που σήμερα διαμορφώνεται στο 10%. Με τα δεδομένα αυτά το καθαρά αποδιδόμενο μέρισμα ανά μετοχή της Motor Oil ανέρχεται πλέον σε 0,855 ευρώ. Λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας οι μέτοχοι δικαιούνται να έχουν και πρόσθετα οφέλη από το προμέρισμα των 0,35 ευρώ ανά μετοχή που είχε δώσει η εταιρεία. Αυτό φορολογήθηκε μεν με 15% αλλά το επιπλέον 5% που παρακρατήθηκε αναμένεται να επιστραφεί στους μετόχους ως «αχρεωστήτως καταβληθέν». Η Motor Oil είχε δώσει τον περασμένο Δεκέμβριο συνολικό προμέρισμα 38,77 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 1,93 εκατ. ευρώ πρόκειται να επιστραφούν στους μετόχους στους οποίους έγινε η παρακράτηση φόρου.

Επίσης στη σημερινή Γενική Συνέλευση θα διευρυνθεί και ο αριθμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από 11 σε 12. Το νέο προτεινόμενο μέλος είναι ο ηλικίας 51 ετών Δημοσθένης Ν. Βαρδινογιάννης ο οποίος και θα λάβει τη θέση του Νίκου Θ. Βαρδινογιάννη που είχε αποχωρήσει πέρυσι από το ΔΣ της πετρελαϊκής εταιρείας.

Στη διάρκεια του 2018 η  Motor Oil πραγματοποίησε καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 257,4 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου και 228,1 εκατ. ευρώ σε επίπεδο. Στο α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η καθαρή κερδοφορία της Motor Oil εκτινάχθηκε στα 106,85 εκατ. ευρώ από τα 40,84 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text