Αρχική | Προηγ. Τεύχη | Χ&Α - 207 | ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ - Αύξηση πωλήσεων και ζημιών

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ - Αύξηση πωλήσεων και ζημιών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ - Αύξηση πωλήσεων και ζημιών

Αύξηση της χωρητικότητας κατά 5,0%, της μέσης πληρότητας (από 81,2% σε 82,3%) και και της συνολικής επιβατικής κίνησης κατά 7,0% (+4,4% στις πτήσεις εσωτερικού και +9,0% στις πτήσεις εξωτερικού), ανέφερε η εταιρία για το α’ τρίμηνο του 2019, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σε € 172,0 εκατομμύρια, έναντι € 165,4 εκατ. κατά το 2018 (+4,0%). Το EBITDA βελτιώθηκε σε € -8,5 εκατ., από € -35,5 εκατ. κατά το α’ τρίμηνο του 2018 (τουλάχιστον έτσι αναφέρει η εταιρία, κάτι που όμως δε συμβαδίζει με τα υπόλοιπα αποτελέσματα). Το αποτέλεσμα της περιόδου ήταν ζημιές ύψους € 35,2 εκατ., έναντι ζημιών € 30,8 εκατ. κατά το α’ τρίμηνο του 2018.

Η εταιρία αιτιολογεί τις ζημιές λόγω του υψηλότερου κόστους καυσίμου και της κάμψης του μέσου ναύλου. Όμως, από έρευνα που κάναμε, διαπιστώνουμε ότι το κόστος καυσίμου κατά το α’ τρίμηνο του 2018 ήταν αισθητά υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 (δείτε εδώ). Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας ότι οι διακυμάνσεις στην τιμή της κηροζίνης συνιστούν ένα σοβαρό παράγοντα στην εξέλιξη της κερδοφορίας μίας αεροπορικής εταιρίας, όπως επίσης και η διακύμανση της τιμής του δολαρίου, αφού επηρεάζεται το κόστος των μισθώσεων αεροσκαφών. (Δείτε το Δελτίο Τύπου της εταιρίας).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text