Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με το σημερινό (Δευτ,10/6/2019) νέο ανοδικό ξέσπασμα, πλησιάζει πλέον τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ με το σημερινό (Δευτ,10/6/2019) νέο ανοδικό ξέσπασμα, πλησιάζει πλέον τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Με αφορμή την επίσημη προκήρυξη εθνικών εκλογών στις 7/7/2019, το ΧΑ πραγματοποιεί σήμερα νέα εκτίναξη +3,60% (στις 842 μονάδες, στις 4.20 μμ) με μεγάλο τζίρο (120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με υπολειτουργούντα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (λόγω γερμανικής αργίας) τα οποία πλέον έχουν ξεπεράσει την μαγιάτικη διόρθωση επανερχόμενα σε πλευρική τάση.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ ακάθεκτο σε νέα υψηλά έτους πλησιάζοντας το υψηλό 4ετίας των 888 μονάδων των αρχών 2018. Ο ΓΔ από στατιστική άποψη είναι μεν σαφώς υπεραγορασμένος (+17% από το κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών) αλλά η ορμή των τιμών είναι τόσο μεγάλη ώστε να είναι πιο πιθανή η συνέχιση της ανόδου.

Πράγματι, κάναμε backtesting στην 28ετία του ΓΔ αγοράζοντας καλάθι μετοχών στο ημερήσιο κλείσιμο >+17%  του ΓΔ από το χαμηλό 20 ημερών, με κλείσιμο άνω του +3%, με όγκους μεγαλύτερους των προηγηθέντων και με ανοδική τάση ΕΚΜΟ(15-80)>0. Και το αποτέλεσμα ήταν κέρδη +91% με 13 πράξεις εξ ων οι 7 κερδοφόρες, εφόσον οι θέσεις έκλειναν με καθοδική διάσπαση χαμηλού 20 ημερών. Εάν κάναμε το αντίστροφο, πώληση υπό αυτές τις συνθήκες, θα είχαμε ζημιές -50%.

Συνεπώς θα προχωρήσουμε σήμερα στις τελευταίες περιορισμένες αγορές μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ θα αυξήσει σήμερα την μετοχική του έκθεση από 87% σε 93-95% αγοράζοντας μια-δυο μετοχές που θα αναφέρουμε παρακάτω.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα 9/10 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε ενώ 20 μετοχές της ομάδας σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον μικρής σημασίας ΑΒΑΚΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση περισσότερο του -3%.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης σημειώνουν σήμερα οι, ΟΠΑΠ, ΦΡΛΚ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ και ΤΕΝΕΡΓ  ενώ το ίδιο τείνουν να κάνουν οι, ΒΙΟ και ΣΑΡ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν αυτή της στιγμή περίπου 15 εμπορεύσιμες μετοχές.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει σήμερα το ΤΧ. Πρώτη υποψήφια είναι ο ΣΑΡ και δεύτερη επιλογή είναι κατά σειράν, ΑΡΑΙΓ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ και ΤΕΝΕΡΓ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text