Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατοχυρώνει σήμερα (Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019), τα χθεσινά μεγάλα κέρδη αλλά και την θέση του στα υψηλά έτους κοντά στις 850 μονάδες

Ο ΓΔ κατοχυρώνει σήμερα (Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019), τα χθεσινά μεγάλα κέρδη αλλά και την θέση του στα υψηλά έτους κοντά στις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ο ΓΔ βοηθούμενος από την αξιόλογη (κατά μέσον όρο +1%) άνοδο των ευρωπαϊκών δεικτών που αρχίζουν να στοχεύουν και πάλι στα υψηλά έτους, δεν προχωρά σήμερα σε ουσιαστική διόρθωση που λογικά θα περιμέναμε μετά την χθεσινή εκτίναξη +3,30% ή την μεγάλη μετεκλογική άνοδο +17,50%, αλλά παγιώνει την θέση του, έστω και για μια μέρα, κοντά στα χθεσινά υψηλά έτους. Αυτή τη στιγμή (3.10 μμ), ο ΓΔ χάνει οριακά -0,10% (στις 842 μονάδες) με μέτριο για την εποχή τζίρο (90 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μαύρο κηροπήγιο μέτριου μεγέθους 0,70%.

Στο γράφημα βλέπουμε την από αρχές έτους μεγαλειώδη πορεία του ΓΔ. Δεν θα ανησυχήσουμε όσο ο εν λόγω δείκτης  θα κινείται πάνω από τον πρόσφατο διπλό πυθμένα των 813 μονάδων (-3,60% από τώρα). Ή, να γίνουμε πιο χαλαροί, δεν θα ανησυχούμε όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 800 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 95% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την σχεδόν μηδενική μεταβολή του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα πτωτικό με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ μόνον μια μετοχή, ο δευτερεύων ΑΒΑΞ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%, και μόνον μια μετοχή, η σημαντική ΛΑΜΔΑ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο. Η ΛΑΜΔΑ μόνον μας εντυπωσιάζει με μεγάλη άνοδο +5% σε νέα υψηλά έτους αλλά οι όγκοι της δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι (137 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδικές ή καθοδικές διασπάσεις αντίστοιχα έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών μόνον οι ΕΛΠΕ και ΣΑΡ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΛΑΜΔΑ, ΑΤΤ, ΕΕΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΝΕΜΟΣ, ΠΡΟΦ, ΒΙΟ, ΕΤΕ, ΕΥΔΑΠ επιβεβαιώνοντας ότι βρισκόμαστε σε ενεργό ανοδική τάση.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΒΙΟ (συσσωρεύσεις) και ΑΒΑΞ (διανομές).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text