Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Coca Cola 3Ε: Νέα επένδυση στο Σχηματάρι

Coca Cola 3Ε: Νέα επένδυση στο Σχηματάρι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Coca Cola 3Ε: Νέα επένδυση στο Σχηματάρι

Της Πέννυς Κούτρα

Στα τέλη του 2019 αναμένεται η έναρξη νέας επένδυσης στo εργοστάστιο του ομίλου με στόχο την παραγωγή νέων προϊόντων. Νέα λανσαρίσματα και οι σχεδιασμοί για τον καφέ.

Νέα επένδυση στην πρότυπη παραγωγική μονάδα της Coca Cοla Τρία Έψιλον στο Σχηματάρι προανήγγειλε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Γ. Παπαχρήστου, στο περιθώριο δημοσιογραφικής εκδήλωσης για το οικονομικό αποτύπωμα του ομίλου.

Παρέπεμψε για περισσότερες πληροφορίες και ανακοινώσεις αναφορικά με το νέο επενδυτικό σχεδιασμό για το τέλος του 2019, ωστόσο, ανάφερε πως αφορά σε νέα προϊοντική γραμμή που θα ενισχύσει επιπρόσθετα της εξαγωγές του εργοστασίου προς την Ευρώπη, ανοίγοντας μάλιστα και νέες αγορές. Σήμερα ο όμιλος διατηρεί στην Ελλάδα τέσσερις παραγωγικές μονάδες με το mega plant στο Σχηματάρι να προσελκύει τις πλέον πρόσφατες και σύγχρονες επενδύσεις της Coca Cοla Τρία Έψιλον. Συνολικά, οι εξαγωγές του ομίλου από την Ελλάδα αντιπροσωπεύουν μόλις το 6% του κύκλου εργασιών και κατευθύνονται σε 11 χώρες. Ο κ. Παπαχρήστου τόνισε μάλιστα ότι οι συνεχείς επενδύσεις του ομίλου κατέστησαν το mega plant «επιλέξιμο» να υποδεχθεί και νέο παραγωγικό έργο.

Τόσο ο ίδιος όσο και η κ.Λ.Νεκταρίου, γενική διευθύντρια της Coca Cοla Hellas αναφέρθηκαν στη θετική πορεία της αγοράς αναψυκτικών στην Ελλάδα το 2019, και ειδικότερα των προϊόντων της Coca Cola, ως αποτέλεσμα τόσο της σταθεροποίησης της κατανάλωσης αλλά και της εύνοιας από τον τουρισμό. Η κ.Νεκταρίου αναφέρθηκε στα λανσαρίσματα της τελευταίας 3τίας, που αφορούσαν συνολικά 30 προϊόντα, αλλά και στις μελλοντικές κατηγορίες όπου ο όμιλος αναμένεται να εισέλθει όπως αυτός του καφέ. Πάντως προς το παρόν, η στρατηγική εισόδου σ’αυτή τη νέα αγορά –μετά την εξαγορά της Costa Coffee από τη μητρική- βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

έλος, ο κ. Παπαχρήστου κληθείς να σχολιάσει την επιδίωξη της Coca Cοla Τρία Εψιλον να αποκτήσει ποσοστό της Coca Cοla Beverages Africa, ανάφερε πως το θέμα έκλεισε οριστικά μετά την πρόσφατη απόφαση της The Coca Cοla Company να διατηρήσει τη συμμετοχή της στην αφρικανική.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text