Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Ξεκινά την έκδοση ομολογιακού Tier II η Τράπεζα Πειραιώς

Ξεκινά την έκδοση ομολογιακού Tier II η Τράπεζα Πειραιώς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ξεκινά την έκδοση ομολογιακού Tier II η Τράπεζα Πειραιώς

Εντολή στην Goldman Sachs και στην UBS να διοργανώσουν σειρά συναντήσεων με επενδυτές στο Λονδίνο, από σήμερα 13 Ιουνίου, έδωσε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς η οποία προχωράει στην έκδοση ομολόγου Tier II, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Η αξιολόγηση της έκδοσης αναμένεται να είναι σε Caa3 και CCC από τις Moody’s και S&P αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα στους αναλυτές ξένων οίκων η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς και ο διευθύνων σύμβουλος Χρ. Μεγάλου είχαν προαναγγείλει την έκδοση του ομολόγου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η διοίκηση της τράπεζας είναι "ready to go" καθώς οι συνθήκες στις αγορές έχουν βελτιωθεί για την έκδοση ομολόγων.

"Παρακολουθούμε τις αγορές, οι αγορές ομολόγων έχουν βελτιωθεί και το ελληνικό δημόσιο έχει προχωρήσει στις δικές του εκδόσεις. Είμαστε σε ετοιμότητα για την έκδοση του ομολόγου Tier II" είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Μεγάλου.

Σημειώνεται ότι για την ενίσχυση των εποπτικών της κεφαλαίων η Τράπεζα Πειραιώς είχε λάβει παράταση μέχρι το καλοκαίρι για την έκδοση ομολόγου Tier ΙΙ μέχρι 500 εκατ. ευρώ.

Μετά τη συμφωνία με την Intrum με την οποία η Τράπεζα Πειραιώς θα λάβει άμεσα ρευστότητα 296 εκατ. ευρώ, η έκδοση του ομολόγου μπορεί να είναι για χαμηλότερο ποσό από τα 500 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σε προσπάθειες που είχε κάνει η Τράπεζα Πειραιώς στα τέλη του 2018 για την έκδοση του ομολόγου το προσφερόμενο επιτόκιο κινούνταν άνω του 10% (περίπου στο 12%), κάτι που στην παρούσα φάση δεν αναμένεται να επαναληφθεί.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text