Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ανάκαμψη επιδόσεων «βλέπει» η MEVACO

Ανάκαμψη επιδόσεων «βλέπει» η MEVACO

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανάκαμψη επιδόσεων «βλέπει» η MEVACO

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Πού οφείλεται το υπάρχον κλίμα αισιοδοξίας για ανάκαμψη οικονομικών επιδόσεων. Στο εξωτερικό τα δύο τρίτα των πωλήσεων.

Μεγάλη αύξηση κύκλου εργασιών και σαφή βελτίωση του τελικού αποτελέσματος που ενδεχομένως να διαμορφωθεί σε θετικό επίπεδο, εκτίμησε για τη φετινή χρονιά ο πρόεδρος  και διευθύνων σύμβουλος της MEVACO κ. Δημήτρης Κωστόπουλος, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης εταιρείας.

Ήδη στο πρώτο πεντάμηνο, η MEVACO (δραστηριοποιείται στον χώρο των μεταλλικών κατασκευών) «τρέχει» με ρυθμό ανόδου 30% στις πωλήσεις της (το 68% αυτών κατευθύνεται στο εξωτερικό) και όλα δείχνουν πως ο κύκλος εργασιών θα υπερβεί τα 12 εκατ. ευρώ σ’ ολόκληρη τη φετινή οικονομική χρήση (το 2018 είχαν  σημειωθεί έσοδα 10,4 εκατ. και προ φόρων ζημίες ύψους 1,07 εκατ. ευρώ).

«Πέρυσι φαίνεται πως ξύσαμε τον πάτο του βαρελιού, καθώς κατά τα τελευταία χρόνια η εταιρεία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες στην αγορά. Νομίζω ότι περάσαμε τα δυσκολότερα τόσο ως εταιρεία όσο και ως χώρα. Οι προοπτικές δείχνουν τώρα να είναι καλύτερες.

Η MEVACO δεν αντιμετωπίζει κανένα ζήτημα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών της, είτε προς τις τράπεζες (σ’ αυτό συμβάλλουν και τα έσοδα από ιδιόκτητο φωτοβολταϊκό πάρκο) είτε προς οπουδήποτε αλλού.

Αντίθετα, έχει μετεξελιχθεί σε μια εταιρεία που λόγω της εγχώριας κρίσης οδηγήθηκε στο να απευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στη διεθνή αγορά, κερδίζοντας συμβόλαια από τον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περυσινή και πολύ πιθανόν να βάλει γερές βάσεις για την πορεία του επόμενου έτους. Το αν η εταιρεία θα επιστρέψει στην κερδοφορία θα μπορούμε να το εκτιμήσουμε με ασφάλεια το φθινόπωρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωστόπουλος.

Η ουσία είναι ότι μετά τη διακοπή λειτουργίας αρκετών βιομηχανικών πελατών της στην Ελλάδα, η MEVACO αναδιάρθρωσε το μοντέλο λειτουργίας της όχι μόνο απευθυνόμενη στο εξωτερικό, αλλά επεκτείνοντας παράλληλα το αντικείμενό της, πέρα από το βιομηχανικό, και στο κατασκευαστικό κομμάτι.

Ήδη, φέτος, μεταξύ άλλων η εισηγμένη εταιρεία:

α) Εκτελεί μεγάλη παραγγελία που ανέλαβε πέρυσι στην Αυστραλία (ηχομονωτικά συστήματα).

β) Κατασκευάζει συστήματα φωτοβολταϊκών πάρκων (για λογαριασμό του ομίλου Ελλάκτωρ) που κατευθύνονται σε πολλές χώρες του κόσμου. «Οι αλλαγές στον χώρο της ενέργειας αναμένεται να είναι πολύ μεγάλες κατά τα επόμενα χρόνια και εμείς θα προσπαθήσουμε να ωφεληθούμε από αυτές» αναφέρθηκε από τη διοίκηση.

γ) Έχει αναλάβει συμβάσεις στα έργα του μετρό της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

δ)  Διεκδικεί σειρά έργων κατά το δεύτερο μισό του 2019, τόσο στον χώρο των φωτοβολταϊκών σταθμών, στα αμυντικά συστήματα, ενώ πιθανολογείται πως η ανάληψη του project στην Αυστραλία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο και για την ανάληψη άλλου τέτοιου έργου και σε χώρα της Μέσης Ανατολής.

Γενικότερα, η πορεία της MEVACO επηρεάζεται από τις γενικότερες εξελίξεις στο επενδυτικό τοπίο της χώρας και η όποια τυχόν βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα αναμένεται να ωφελήσει και την εισηγμένη εταιρεία.

ΥΓ: Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας αποφάσισε τη μη διανομή μερίσματος, εξαιτίας του ζημιογόνου περυσινού αποτελέσματος.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text