Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μέσω Airbnb προσπαθεί να ανακάμψει η Μoda Bagnο – Τρίτο συνεχόμενο limit down στη μετοχή

Μέσω Airbnb προσπαθεί να ανακάμψει η Μoda Bagnο – Τρίτο συνεχόμενο limit down στη μετοχή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μέσω Airbnb προσπαθεί να ανακάμψει η Μoda Bagnο – Τρίτο συνεχόμενο limit down στη μετοχή

Του Γιώργου Κατικά

Σημαντικά ακίνητα διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία, αλλά η έλλειψη ρευστότητας δεν επιτρέπει την ολοκλήρωση των πολυτελών διαμερισμάτων

Η ραγδαία ανάπτυξη της Airbnb στην Ελλάδα βελτιώνει τις επιδόσεις εισηγμένων εταιρειών, όπως της Moda Bango.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, το 2018 υπήρξε μία βελτίωση των πωλήσεων που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην τάση που έχουν πλέον οι Έλληνες να ανακαινίζουν ακίνητα που διαθέτουν προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν τουριστικά, κυρίως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb.

Η Moda Bagno τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μία στροφή στον τουρισμό, συμμετέχοντας σε μεγάλες εκθέσεις ξενοδοχειακού εξοπλισμού για την ανεύρεση νέου πελατολογίου.

Η στροφή αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει και η τάση που παρατηρήθηκε το 2018, διατηρείται και το 2019.

Η ωφέλεια αποδίδεται και στην κινητικότητα που υπάρχει στην οικοδομή, όπου ειδικά σε πιο ακριβές περιοχές είναι πιο έντονη.

Η δραστηριοποίηση στην Τουρκία, είναι ένα ρίσκο λόγω των όσων συμβαίνουν στην τουρκική οικονομία, με τη διολίσθηση της τουρκικής λίρας, τον πληθωρισμό κ.α.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει συγκεκριμένο πελατολόγιο το οποίο δείχνει πως θέλει να διατηρήσει το επίπεδο ζωής του, ανεξάρτητα από το αν έχει επηρεαστεί από τις γενικότερες πολιτικοοικονομικές καταστάσεις στη χώρα.

Σε διαφορετική περίπτωση λόγω των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει η Τουρκία, η θυγατρική θα είχε ήδη κλείσει, σημειώνεται από τη διοίκηση.

Το 2018 ο τζίρος της θυγατρικής στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 32,3%.

Πάντως παρά τη βελτίωση που παρατηρείται και στον ισολογισμό η εταιρεία δεν διαθέτει ακόμα την απαραίτητη ρευστότητα προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αποπεράτωση των πολυτελών διαμερισμάτων στο ακίνητο που διαθέτει στο Χαλάνδρι και μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί το 75% του έργου.

Το ύψος που έχει δαπανήσει ανέρχεται στα 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώνεται πως διαθέτει  συνολικά σημαντική ακίνητη περιουσία, η οποία έχει μπει ως εγγύηση στα δάνεια που έχει λάβει.

Ο όμιλος είχε πωλήσεις το 2018 12,4 εκατ. ευρώ από 11,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 463 χιλ. ευρώ από ζημιά 1,9 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή θέση είναι στα 18,1 εκατ. ευρώ και οι τραπεζικές υποχρεώσεις στα 8,6 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστηριακά η μετοχή στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις δέχεται αξιόλογη πίεση καταγράφοντας 3 συνεχόμενα limit down, με την αποτίμηση να έχει υποχωρήσει στα 6 εκατ. ευρώ ή στο 1/3 της καθαρής θέσης.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text