Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | EΥΔΑΠ: Εξετάζει την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, βελτιώνεται η κερδοφορία

EΥΔΑΠ: Εξετάζει την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, βελτιώνεται η κερδοφορία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
EΥΔΑΠ: Εξετάζει την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, βελτιώνεται η κερδοφορία

Το ενδεχόμενο επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους εξετάζει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ

Το ενδεχόμενο επιστροφής κεφαλαίου στους μετόχους εξετάζει η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ.

Το ενδεχόμενο αυτό παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτό, με δεδομένη και την πολύ καλή οικονομική κατάσταση που παρουσίασε η εταιρεία το 2018.

Ειδικότερα παρά τη μείωση του τζίρου της, τα κέρδη αυξήθηκαν 10% και διαμορφώθηκαν στα 48 εκατ. ευρώ από 43,5 εκατ. ευρώ που δίνουν p/e 12,7 φορές με βάση την αποτίμηση των 610 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση προτείνει μέρισμα 0,27 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 5%

Στα θετικά η δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών ύψους 108,8 εκατ. ευρώ από 64,5 εκατ. ευρώ το 2017.

Η καθαρή θέση είναι στα 949,2 εκατ. ευρώ, ήτοι p/bv 0,64 φορές.

Ο τραπεζικός δανεισμός παραμένει μηδενικός ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ανήλθαν στα 384,5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 63% της αποτίμησης.

Στην παρούσα φάση η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δίνει προτεραιότητα στα μεγάλα έργα αποχέτευσης και Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων στις περιοχές της Αττικής που στερούνται των υπηρεσιών αποχέτευσης.

Ο σχεδιασμός των εν λόγω έργων έγινε για να λειτουργήσουν με τεχνολογία αιχμής, που θα διασφαλίζει τη συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, αλλά και την περιβαλλοντικά βέλτιστη μέθοδο διαχείρισης λυμάτων, μέσω της επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων εκροών για άρδευση περιαστικού πρασίνου.

Το πρώτο μεγάλο έργο που αναμένεται να δημοπρατηθεί αφορά στην κατασκευή κέντρου επεξεργασίας λυμάτων (ΚΕΛ) και δικτύου αποχέτευσης για τη Ραφήνα, το Πικέρμι, τα Σπάτα και την Αρτέμιδα.

Οι 4 εργολαβίες που συνθέτουν το έργο, έχουν προϋπολογισμό πάνω από 250 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθούν σε μεγάλο ποσοστό από ευρωπαϊκούς πόρους.

Επίσης ΕΥΔΑΠ προγραμματίζει τη δημοπράτηση ΚΕΛ και αποχετευτικού δικτύου και στην περιοχή του Μαραθώνα.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό ύψους 120 εκατ. ευρώ και θα καλύπτει τις ανάγκες 54.000 κατοίκων της περιοχής.

Το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ προβλέπει την κατασκευή ΚΕΛ και στην περιοχή του Σαρωνικού, ωστόσο πρόκειται για εγχείρημα που αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες.

Το έργο με αρχικό προϋπολογισμό περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να καθυστερήσει δεδομένου πως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι μελέτες.

Στη φάση έγκρισης μελετών βρίσκεται το έργο για την κατασκευή ΚΕΛ στον Ωρωπό, προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες 26.000 της περιοχής

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text