Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019) η ήπια διόρθωση – παγίωση του ΓΔ κοντά στα ψηλά έτους

Συνεχίζεται και σήμερα (Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019) η ήπια διόρθωση – παγίωση του ΓΔ κοντά στα ψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μικρή -0,50% (στις 841 μονάδες, στις 3.20 μμ) ο τζίρος είναι μέτριος (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι ευρωπαϊκοί δείκτες με την σημερινή άνοδο κατά μέσον όρο +0,80% πλησιάζουν τα προ διμήνου υψηλά έτους.

Σε μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ φαίνεται πόσο μεγάλο είναι το ράλι του α’ εξαμήνου 2019, περίπου +40%, και πόσο μικρή είναι η διήμερη μέχρις στιγμή διόρθωση -1,50%, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει προς το παρόν καμία απειλή για την εδραιωμένη ανοδική τάση του ΧΑ.

Εμείς θα είμαστε πιο προσεκτικοί αν ο ΓΔ βρεθεί κάτω από τον μέσον άξονα των 832 μονάδων του 15νθήμερου εύρους του ενώ θα ανησυχήσουμε αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά την στήριξη – χαμηλό 3 εβδομάδων των 813 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την μικρή πτώση του ΓΔ, -0,50%, το πλάτος της αγοράς είναι σαφώς καθοδικό με τα ¾ των μετοχών να σημειώνουν πτώση και το ¼ άνοδο ενώ 6 μετοχές, οι ΔΕΗ, ΑΤΤ, ΙΝΛΟΤ, ΕΤΕ, ΠΛΑΘ, ΑΔΜΗΕ, σημειώνουν  μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, το ΙΑΤΡ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε το ΙΑΤΡ που διασπά ανοδικά έγκυρη αντίσταση - υψηλό έτους με μεγάλη άνοδο +12% και μεγάλους γι αυτή τη μετοχή όγκους 100 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Όμως τις εντυπώσεις, απογοητευτικές αυτή τη φορά, της ημέρας τις κερδίζει η ΔΕΗ η οποία στην ακοίνωση πολύ άσχημων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων και το φόβο χρεοκοπίας (ή πώλησης αυτής σε χαμηλότατη τιμή) χάνει σήμερα -12,50% με μεγάλο όγκο 2,5 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Έτσι, το απρόσμενο αφηνιασμένο ράλι +80% των τελευταίων 4 εβδομάδων δέχεται σοβαρές απειλές καθοδικής αναστροφής. Τα στοιχήματα των traders – κερδοσκόπων πέφτουν μανιωδώς στην εξυγίανση τη εταιρίας (αγοράζουν) ή στην χρεοκοπία αυτής (πουλούν).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα το ΙΑΤΡ ενώ καμία μετοχή δεν δίνει σήμα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Έτοιμες να δώσουν σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις αγκιστριού μετά από διάσπαση έγκυρης αντίστασης είναι οι ΣΑΡ και ΕΛΠΕ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΙΓ, ΕΕΕ, ΛΑΜΔΑ και ΙΑΤΡ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα το ΙΑΤΡ (συσσώρευση) και η ΔΕΗ καθώς και η ΑΔΜΗΕ που παρασύρεται από την ΔΕΗ (διανομές).

Πτώση περίπου -1% καταγράφει αυτή τη στιγμή ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ, διπλάσια από του ΓΔ, απομακρυνόμενος από το πρόσφατο υψηλό έτους των 800 μονάδων (τρέχουσα τιμή 766).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text