Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τι φέρνει η επόμενη μέρα για το Πόρτο Καρράς

Τι φέρνει η επόμενη μέρα για το Πόρτο Καρράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι φέρνει η επόμενη μέρα για το Πόρτο Καρράς

"Ανάσα" ρευστότητας για την κάλυψη τραπεζικών, ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και πίστωση χρόνου για την προετοιμασία της πώλησης του εμβληματικού ξενοδοχείου Πόρτο Καρράς (με "προίκα" τη δυνατότητα ανάπτυξης 526 παραθεριστικών βιλών) θεωρείται πώς δίνει το ομολογιακό δάνειο ύψους 45 εκατ. ευρώ προς την Τεχνική Ολυμπιακή, που σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση καλύπτεται από διεθνή θεσμικό επενδυτή με ιδιωτική τοποθέτηση και είναι διάρκειας έως 30 μηνών. Το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης, στη συνεδρίαση του αποφάσισε τη χορήγηση άδειας για την παροχή ενεχύρου και εγγύησης υπέρ της θυγατρικής της "Πόρτο Καρράς Α.Ε".

Αν και η ταυτότητα του "διεθνούς θεσμικού επενδυτή" δεν έχει γίνει επισήμως γνωστή, η αγορά αναφέρει πως η συμφωνία αφορά το επενδυτικό κεφάλαιο Fortress Investment Group, που το τελευταίο διάστημα φέρεται να βρισκόταν σε συζητήσεις με την οικογένεια Στέγγου.

Οι διαδικασίες προχωρούν και υπενθυμίζεται πως στις 2 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τεχνική Ολυμπιακή με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την έγκριση της απόφασης του Δ.Σ. για την εισφορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε." που κατέχει η εταιρεία σε υπό ίδρυση 100% θυγατρική αυτής.

Τον Ιανουάριο, η εισηγμένη είχε ανακοινώσει το πωλητήριο του συγκροτήματος της Χαλκιδικής, αναφέροντας πως "προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αξιοποίηση της περιουσίας της ιδίας και των θυγατρικών αυτής, εξετάζοντας, μεταξύ άλλων, δυνατότητες συνέργειας με άλλες επιχειρήσεις και επενδυτές. Είχε δε καταρτίσει με τις εταιρείες Cushman & Wakefield s.r.o. και Profin Management Limited συμβάσεις με αντικείμενο την υπόδειξη επενδυτών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν στοιχεία του ενεργητικού της "Πόρτο Καρράς" ή της εταιρείας".

Εντούτοις, όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr σε παλιότερο ρεπορτάζ, η αναζήτηση επενδυτή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μεταξύ των ενδιαφερομένων πάντως έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα, όπως η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Hines με τη Henderson, η Goldman Sachs με τη Μarriott, η ΤΕΜΕΣ (οικογένεια Κωνσταντακόπουλου και όμιλος Olayan), αλλά και ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Υπενθυμίζεται πως η Τεχνική Ολυμπιακή είχε βάλει πωλητήριο και το 2014, οπότε η αμερικανική Hines είχε βρεθεί κοντά στην απόκτηση του ξενοδοχείου. Και τότε η διαδικασία δεν προχώρησε για το ξενοδοχείο που αγόρασε η Τεχνική Ολυμπιακή, τέλη 1999, προς 96,3 εκατ. ευρώ. Κατά την αποτίμηση για τη χρήση του 2018, η αξία του Πόρτο Καρράς μειώθηκε κατά 72,5 εκατ. ευρώ, σε 394,5 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2017. Η μείωση αυτή, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του 2018, προέκυψε επειδή η ζητούμενη τιμή πώλησης μειώνεται όσο αυξάνεται το μέγεθος της προς πώληση έκτασης, αλλά και επειδή λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2020 οι οικοδομικές άδειες για την ανάπτυξη των 526 κατοικιών.

Βίκυ Κουρλιμπίνη

Vicky.kourlibini@capital.gr

 

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text