Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΕπιχειρήσειςΣιδηροδρομικό έργο στη Ρουμανία ανέλαβε η ΑΚΤΩΡ

ΕπιχειρήσειςΣιδηροδρομικό έργο στη Ρουμανία ανέλαβε η ΑΚΤΩΡ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕπιχειρήσειςΣιδηροδρομικό έργο στη Ρουμανία ανέλαβε η ΑΚΤΩΡ

Ως ανάδοχος για σιδηροδρομικό έργο προϋπολογισμού 627 εκατ. ευρώ ορίστηκε η ΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία, ως μέλος κοινοπραξίας (30%) με τις εταιρείες ALSTOM (30%), ARCADA (20%) και Euroconstruct (20%).

Πρόκειται για το έργο αναβάθμισης των τμημάτων Brasov - Apata και Cata - Sighisoara της σιδηροδρομικής γραμμής Brasov – Simeria, η οποία αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού διαδρόμου μεταφορών Ρήνου-Δούναβη. Με συνολικό μήκος 84,48 χλμ, το έργο περιλαμβάνει 37 γέφυρες, 17 σιδηροδρομικούς σταθμούς, 3 σήραγγες και 92 νέες και αναβαθμισμένες υπερυψωμένες γέφυρες. Η ολοκλήρωση του, εντός διαστήματος 48 μηνών σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, θα επιτρέψει την κίνηση επιβατικών τρένων με μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ/ω.

Με αφορμή την ανάδειξη της ΑΚΤΩΡ ως αναδόχου του έργου, ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Εξάρχου, δήλωσε: «Με το έργο αυτό η ΑΚΤΩΡ ενδυναμώνει την παρουσία της στη Ρουμανία, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον ρόλο της στην κατασκευή και την αναβάθμιση υποδομών με σημαντική προστιθέμενη αξία για την ευρύτερη περιοχή. Με τη μακρά εμπειρία και την εξειδικευμένη τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει στον συγκεκριμένο τομέα, η ΑΚΤΩΡ διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα στα πλέον σύνθετα σιδηροδρομικά έργα, με όραμα να αναδειχθεί στον προτιμητέο συνεργάτη για έργα εκσυγχρονισμού των σιδηροδρομικών υποδομών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται πως η θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή σύμβασης για οδικό έργο προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ (Lot 3 της Περιφερειακής Οδού Βουκουρεστίου), ενώ εκτελεί ακόμη τέσσερα μεγάλα οδικά και σιδηροδρομικά έργα στη χώρα. Δύο εξ αυτών, ο αυτοκινητόδρομος «Baia Mare – Sighetu Marmatiei» και το τμήμα «Micasasa-Coslariu» της σιδηροδρομικής γραμμής «Brasov – Simeria» βρίσκονται ένα βήμα από την ολοκλήρωσή τους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής «Guarasada – Ilteu 2C» και ο αυτοκινητόδρομος «Sebes-Turda».

Με παρουσία 17 χρόνων στη Ρουμανία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η ΑΚΤΩΡ έχει υλοποιήσει επιτυχώς εννέα ακόμα σημαντικά έργα υποδομών, με πλέον πρόσφατο το έργο τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Βουκουρέστι – Πλοϊέστι (αυτοκινητόδρομος A3) που εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2018.

Επιπλέον, η ΑΚΤΩΡ διεκδικεί το έργο αναβάθμισης και του τμήματος Apata - Cata της ίδιας σιδηροδρομικής γραμμής, προϋπολογισμού 570 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.sofokleousin.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text