Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στην PwC το "μπαλάκι" του ισολογισμού

Στην PwC το "μπαλάκι" του ισολογισμού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην PwC το "μπαλάκι" του ισολογισμού

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποτύπωση των αναμορφωμένων λογιστικών καταστάσεων της Folli Follie για τη χρήση του 2017. Ήδη έχει συνταχθεί το τελικό draft και σύντομα η διοίκηση της εταιρείας θα παραδώσει στην PwC τα προς έλεγχο οικονομικά στοιχεία.

Το βάρος της σύνταξης του ισολογισμού όλο αυτό το διάστημα είχε πέσει στον Γ. Σάμιο, Group CFO της FFG, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες εκτελεί και καθήκοντα CEO, έπειτα από την παραίτηση του τέως διευθύνοντος συμβούλου, Αν. Φράγκου. Πλέον ο κ. Σάμιος επιφορτίζεται και με νέα καθήκοντα, ως Interim CEO, σε ένα ΔΣ που έχει αποψιλωθεί, όντας ο μόνος με εκτελεστικές αρμοδιότητες έπειτα από την αναδιοργάνωση που ανακοινώθηκε.

Στην παρούσα φάση, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν πως, εκτός απροόπτου, η ελεγκτική εταιρεία θα διατυπώσει "άρνηση γνώμης" επί των λογιστικών καταστάσεων. Πηγές που παρακολουθούν τη διαδικασία σημειώνουν πως αναμένεται να υπάρξουν κονδύλια στον ισολογισμό που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, κυρίως από τη δραστηριότητα στην Ασία. Εν προκειμένω γίνεται λόγος για το σκέλος των απαιτήσεων, ενώ φέρεται να έχουν εντοπιστεί ζητήματα και σε ότι αφορά κονδύλια της Links of London.

Με τα σημερινά δεδομένα, η προθεσμία της 15ης Ιουλίου που έχει ανακοινωθεί από την FFG για τη ολοκλήρωση και δημοσίευση της αναμορφωμένης ετήσιας οικονομικής έκθεσης για την χρήση 2017 αφήνει περιθώριο για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία εντός χρόνου. Το θέμα συζητήθηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του ΔΣ της περασμένης Παρασκευής, μαζί με μια σειρά άλλων κρίσιμων θεμάτων που αφορούν στην διοικητική αναδιάρθρωση του ομίλου, τις εμπορικές συνεργασίες κ.α.

Όλα αυτά μένει να φανούν καθώς η Pwc σύντομα θα ξεκινήσει τον οριστικό έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της επίμαχης χρήσης 2017. Υπενθυμίζεται πως η γνώμη του ορκωτού ελεγκτή που διενέργησε τον έλεγχο, διατυπώνεται στο "πιστοποιητικό" ή "έκθεση ελέγχου", η οποία υποβάλλεται στον εντολέα, εν προκειμένω στη διοίκηση της FFG.  Ακόμη και εάν η Έκθεση Ελέγχου δεν δημοσιοποιηθεί από τη διοίκηση της FFG, υφίσταται υποχρέωση ενημέρωσης των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Η πιθανότητα να διατυπωθεί "άρνηση γνώμης" δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για να α αιτηθεί την υπαγωγή της στις πρόνοιες των άρθρων 106 β και δ της Προπτωχευτικής Διαδικασίας Εξυγίανσης. Αυτό, πάντως δεν θα πρέπει να αναμένεται σύντομα. Όπως έχει γράψει το Capital.gr., θα απαιτηθεί χρόνος για τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που θα κληθεί να εγκρίνει τις αναμορφωμένες ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, καθώς και για να συγκληθούν και πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων πιστωτών, κάτι που προϋποθέτει διάστημα 45 ημερών από το launch ενός term sheet.

Με βάση πηγές της εταιρείας, ο εσωτερικός στόχος που έχει τεθεί στη FFG για την αίτηση εξυγίανσης, τοποθετείται τον προσεχή Σεπτέμβριο, με την 15/9 να έχει τεθεί ως πιθανή ημερομηνία.

Έως τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η σύνταξη του  σχεδίου επιχειρησιακής αναδιοργάνωσης που έχει ανατεθεί από το ΔΣ στον κ. Νάρκισσο Γεωργιάδη, με φόντο την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή. Όπως έχει αναφερθεί, οι πυλώνες του σχεδίου είναι, μεταξύ άλλων, η στήριξη της δραστηριότητας στην Ασία, η Links of London, το επαναλανσάρισμα του brand Folli Follie, η ανάπτυξη των outlets, των εμπορικών δικτύων, όπως της Collective που διαχειρίζεται ο όμιλος, καθώς και η ενίσχυση των θυγατρικών στο εξωτερικό, σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο που πραγματοποιούν κύκλο εργασιών της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.capital.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text