Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ανατροπή με Λάρκο: Πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ

Ανατροπή με Λάρκο: Πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανατροπή με Λάρκο: Πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή 2,5 εκατ. ευρώ από τη Λάρκο προς τη ΔΕΗ, εξέλιξη που περιορίζει σημαντικά τις τρέχουσες οφειλές του δεύτερου μεγαλύτερου καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Πλέον, η κρατική βιομηχανία νικελίου καλείται να καταβάλει ακόμη 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να εξοφλήσει όλες τις τιμολογημένες έως σήμερα υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας διακανονισμού που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου η Λάρκο είχε εκ νέου κηρύξει στάση πληρωμών προς τη ΔΕΗ, χωρίς μάλιστα να δείχνει διάθεση να τηρήσει τη συμφωνία του Φεβρουαρίου, η οποία προέβλεπε ρητές προθεσμίες για τις χρηματικές καταβολές που υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνει η βιομηχανία κάθε μήνα.

Αποτέλεσμα, ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της ΔΕΗ και μία από τις πιο ενεργοβόρες βιομηχανίες να έχει βρεθεί εκ νέου 3 μήνες πίσω στις πληρωμές της.

Η απάντηση της ΔΕΗ ήρθε προ 10ημέρου, όταν με επιστολή της προειδοποιούσε τη διοίκηση της Λάρκο ότι θα προχωρήσει σε άρση της εκπροσώπησης, δηλαδή ότι θα κόψει το ρεύμα. Η Λάρκο αντιπρότεινε μία έναντι καταβολή και την ουσιαστική διευθέτηση της εκκρεμότητας μετά τις εκλογές, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή.

Τελικά χθες ρυθμίστηκε η οφειλή του Μαρτίου, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα καταβληθεί και η οφειλή του Απριλίου που επίσης έχει τιμολογηθεί από πλευράς ΔΕΗ. Η θετική ανταπόκριση της Λάρκο οφείλεται και στο γεγονός ότι είχε διαφανεί από τις επικοινωνίες και τις διαβουλεύσεις που έγιναν σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των διοικήσεων των δύο εταιρειών,\ ότι το τελεσίγραφο της ΔΕΗ είναι αμετάκλητο και ότι, εφόσον δεν ανταποκρινόταν ο πελάτης, πράγματι θα "τραβούσε την μπρίζα” από τη βιομηχανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μικρή ένεση ρευστότητας που εξασφάλισε η ΔΕΗ από τη Λάρκο και η οποία εκτός απροόπτου θα φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ μέχρι την Παρασκευή, δεν επαρκεί για να καλύψει το ευρύτερο πρόβλημα της εταιρείας. Και αυτό διότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΡΑΕ ακόμη δεν έχουν δώσει κάποιο σήμα ότι θα επιλύσουν το ζήτημα με την επιστροφή των παλιών ΥΚΩ της περιόδου 2007 - 2011. Σε κάθε περίπτωση, από πλευράς ΔΕΗ, όπως δείχνει και η υπόθεση της Λάρκο, καταβάλλεται προσπάθεια να αντληθεί ρευστότητα από οποιαδήποτε πηγή και εξαντλούνται όλα τα περιθώρια αλλά και οι δυνατότητες.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text