Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα, Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, την πολιορκία των 850 μονάδων και του υψηλού έτους των 853 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα, Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019, την πολιορκία των 850 μονάδων και του υψηλού έτους των 853 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητικά για τους longs κινείται και σήμερα (ώρα 2.30 μμ) η αγορά με τον ΓΔ να καταγράφει μικρή πτώση -0,50% (στις 845 μονάδες) με μέτριο τζίρο (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ευνοϊκά τα κυριότερα ξένα χρηματιστήρια  που κινούνται πολύ κοντά σε υψηλά έτους.

Λίγο μετά το σημερινό άνοιγμα ο ΓΔ είχε φτάσει στις 854 μονάδες (+0,60%) διασπώντας ανοδικά τις 850 μονάδες και το υψηλό έτους των 853. Αλλά τώρα διορθώνει σχετικά απότομα.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ κινείται επί 2 εβδομάδες στο πολύ στενό οριζόντιο κανάλι τ5ων 836-853 μονάδων το οποίο επειδή βρίσκεται στην άνω πλευρά του μεσοχρόνιου καναλιού ΑΒ, θα είναι πιο πιθανό (λόγω υπεροχής της ανοδικής τάσης) να γίνει ανοδική διάσπαση της κορυφής Α με συνέπεια να προκύψει νέο ανοδικό κύμα προς τις 900 μονάδες αυτή τη φορά.

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις μας θα διαψευστούν αν ο ΓΔ γυρίσει απρόσμενα άσχημα καθοδικός και διασπάσει τον πυθμένα Β των 813 μονάδων που σε λίγες μέρες θα καταστεί χαμηλό 20 ημερών.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το κατά 95% με μετοχές ΤΧ και 5% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των ανοδικών επιβεβαιώνοντας το αρνητικό πρόσημο του ΓΔ, αλλά καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΙΑΤΡ, ΕΛΛΑΚΤ και ΟΤΟΕΛ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε το ΙΑΤΡ που διασπά με δύναμη (+5,1% με 35 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής) το αγκίστρι του

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέων ή αγκιστριών δίνει σήμερα μόνον το ΙΑΤΡ αλλά πριν δυο ώρες όταν ο ΓΔ κινούταν σε θετικό έδαφος έδινε σήματα αγορών και η ΕΥΑΠΣ.

Σήματα πωλήσεων με καθοδικές διασπάσεις πωλητικών αγκιστριών δεν δίνει καμία μετοχή.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με την σηματοδότηση που αναφέραμε προηγουμένως (αγκίστρια και στροφείς) οι, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και ΜΠΕΛΑ.

Νεα υψηλά έτους σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΙΑΤΡ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΠΕ, ΕΛΛ, ΜΙΓ, ΛΑΜΔΑ και ΜΥΤΙΛ.

Μεγάλους όγκους (συσσωρεύσεις) διακινούν σήμερα οι, ΙΑΤΡ, ΟΤΟΕΛ και ΣΕΝΕΡ.

Η ΔΕΗ σήμερα γύρισε και πάλι καθοδική αφήνοντας πίσω της μια τοπική κορυφή σε κατηφορική διάταξη με μια ψηλότερη κορυφή, της περασμένης εβδομάδας. Δύο κατερχόμενες κορυφές είναι αρνητικό σημάδι.

Παρομοίως οι τράπεζες , κατά το τελευταίο 15νθήμερο που ο ΓΔ πολιορκεί το υψηλό έτους, ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ πολιορκεί το χαμηλό 15 ημερών, σημάδι bearish.

Θα επανέλθουμε αύριο και πάλι σε απροσδιόριστη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text