Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Χρ. Μεγάλου: Ψήφος εμπιστοσύνης το ομόλογο της Πειραιώς

Χρ. Μεγάλου: Ψήφος εμπιστοσύνης το ομόλογο της Πειραιώς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χρ. Μεγάλου: Ψήφος εμπιστοσύνης το ομόλογο της Πειραιώς

Η πρώτη έκδοση Tier 2 μετά το 2008 είναι θετικό μήνυμα για την τράπεζα και για όλο το τραπεζικό σύστημα, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής".

Ο κ. Μεγάλου, μετά την προσφυγή της τράπεζας στις αγορές για την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης και τις επαφές που είχε με διεθνείς επενδυτές, διαπιστώνει μεταστροφή του κλίματος για τα ελληνικά assets και επενδυτικό ενδιαφέρον, που θυμίζουν την εποχή προ κρίσης.

"Η έκδοση του Tier 2 ενδυναμώνει τα εποπτικά κεφάλαια και ισχυροποιεί τον ισολογισμό της τράπεζας. Επιπλέον, λειτουργεί ως βασικός καταλύτης για την υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου 'Agenda 2023', προς όφελος των επενδυτών, των πελατών και των εργαζομένων μας", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις πρόσφατες επαφές που είχε με διεθνείς επενδυτές στο Λονδίνο, ο κ. Μεγάλου αναφέρει ότι "το roadshow παρατάθηκε κατά μία ημέρα, καθώς εκδήλωσαν ενδιαφέρον να μας συναντήσουν πάνω από 100 επενδυτές". Και συμπληρώνει: "Οι επενδυτές προσδοκούν επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και περισσότερες επενδύσεις, στοιχεία που αναμένεται να συντελέσουν σε έναν δυναμικό και διατηρήσιμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Η αλλαγή αυτή στη στάση τους για τη χώρα καταγράφεται τόσο στην υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων σε προ κρίσης επίπεδα, όσο και στην άνοδο των χρηματιστηριακών αξιών".

Σχετικά με το κόστος της έκδοσης του ομολόγου, σημειώνει πως "το ετήσιο κόστος είναι 39 εκατ. ευρώ, το οποίο απορροφάται πλήρως από τα έσοδα από τόκους της τράπεζας, που υπερβαίνουν το 1,8 δισ. ευρώ το 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έντοκα έσοδα της τράπεζας κατέγραψαν άνοδο 2% ετησίως, με τη θετική στάση να συνεχίζεται και στο δεύτερο τρίμηνο".

Στα της συμφωνίας με την Intrum, για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 27 δισ. ευρώ, ο κ. Μεγάλου τονίζει: "Η συμφωνία με την Intrum θα βοηθήσει την τράπεζα να μειώσει τα κόστη της. Αναμένουμε το όφελος σε επίπεδο κερδών προ φόρων και προβλέψεων να κυμανθεί στα 50 εκατ. ευρώ ανά έτος, έως το 2021. Εκτός από τη μείωση του κόστους, η Intrum με το know how και την εμπειρία της μας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστούμε πιο αποτελεσματικά τα προβληματικά δάνεια και να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στη μείωσή τους".

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text