Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | «Ποντάρει» στις εξαγωγές η Medicon Hellas

«Ποντάρει» στις εξαγωγές η Medicon Hellas

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Ποντάρει» στις εξαγωγές η Medicon Hellas

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Τι δηλώνει στο Euro2day.gr ο ιδρυτής της εισηγμένης εταιρείας κ. Σπύρος Δημοτσάντος. Οι δυσχέρειες στην εγχώρια αγορά και οι ελπίδες για θετική έκπληξη στις εξαγωγές. «Ψαλίδι» στα δάνεια και το κόστος χρηματοδότησης.

«Αναμένουμε με ελπίδα, ευχάριστες εκπλήξεις στο μέτωπο των εξαγωγών» δηλώνει στο Euro2day.gr ο ιδρυτής της Medicon Hellas κ. Σπύρος Δημοτσάντος, σημειώνοντας πως η έμφαση που δίδεται στις εκτός Ελλάδας πωλήσεις αντανακλά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με τον κ. Δημοτσάντο, «φέτος, κινούμαστε μέχρι τώρα με οριακή άνοδο κύκλου εργασιών. Αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα να διατηρήσουμε τις επιδόσεις μας, καθώς αυτό που παρατηρείται κατά τα τελευταία χρόνια είναι μια αξιοσημείωτη συμπίεση των περιθωρίων κέρδους στις πωλήσεις προς τα κρατικά νοσοκομεία, σε συνδυασμό με περιόδους πίστωσης που είναι μεν μικρότερες σε σχέση με το παρελθόν (είχαν φτάσει στα τρία με τέσσερα χρόνια), αλλά εξακολουθούν να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα (11 με 13 μήνες).

Επιπρόσθετα, αποφασίσαμε φέτος να δώσουμε αυξήσεις στο σύνολο του προσωπικού μας, οι οποίες κυμάνθηκαν τουλάχιστον στο 7%. Ήταν εύλογο να προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση απέναντι σε εργαζόμενους που έχουν πληγεί και ταλαιπωρηθεί από την πολυετή οικονομική συγκυρία.

Για τους λόγους αυτούς έχουμε εντείνει τις προσπάθειές μας στο μέτωπο των εξαγωγών και κυρίως στις πωλήσεις ειδικών αντιδραστηρίων-μπουτίκ, δηλαδή εξειδικευμένων προϊόντων που έχουν μικρότερο ανταγωνισμό. Οι εξαγωγές μας κινούνται στο 9% έως 11% των συνολικών μας πωλήσεων και αναμένουμε με ελπίδα, ευχάριστες εκπλήξεις στο συγκεκριμένο μέτωπο. Μακάρι να επιβεβαιωθούν οι ελπίδες μας».

Σε ότι αφορά το ζήτημα της χρηματοδότησης της Medicon Hellas, ο ιδρυτής της εισηγμένης ανέφερε: «Ένα άλλο θετικό γεγονός για την εταιρεία είναι ότι έχει μειώσει το ύψος των δανειακών της υποχρεώσεων και έχει περιορίσει σημαντικά το κόστος χρηματοδότησής τους. Μετά από αυτό, η Medicon Hellas έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται ώστε να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της. Με απλά λόγια, η εταιρεία μπορεί και τα βολεύει.

Έχουμε ήδη συμφωνήσει την αναδιάρθρωση του δανεισμού μας με τρεις τράπεζες και παραμένει σε εκκρεμότητα η σχετική συμφωνία μόνο με την Εθνική. Έχουμε υπογράψει εδώ και μήνες σχετικό MoU, η εταιρεία έχει ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της και τέλος πάντων η εκκρεμότητα αυτή θα πρέπει να κλείσει.

Μεταξύ των άλλων, η εκκρεμότητα αυτή διατηρεί την εταιρεία στον Τειρεσία και επιπλέον εμποδίζει τη μετοχή μας να βγει από το καθεστώς της επιτήρησης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα το θέμα με την Εθνική θα τακτοποιηθεί».

Και καταλήγει ο κ. Δημοτσάντος, σημειώνοντας; «Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Medicon Hellas δεν βρέθηκε σε δυσχερή θέση από δικά της λάθη, αλλά εξ’ αιτίας του PSI και του κουρέματος των μεγάλου ύψους κρατικών ομολόγων που μας είχε υποχρεώσει να πάρουμε το Ελληνικό Δημόσιο έναντι οφειλών του προς εμάς. Αυτό ήταν ένα χτύπημα του κράτους προς εμάς, κάτω από τη μέση. Η ρύθμιση των τραπεζικών δανείων δίνει στην εταιρεία μας ανάσες ρευστότητας».

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text