Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η μικρή σημερινή, (Τρίτης, 2/7/19), διόρθωση του ΓΔ δεν ενοχλεί καθόλου την εδραιωμένη ανοδική τάση

Η μικρή σημερινή, (Τρίτης, 2/7/19), διόρθωση του ΓΔ δεν ενοχλεί καθόλου την εδραιωμένη ανοδική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Οι longs δεν θα πρέπει να ανησυχούν για την σημερινή διόρθωση της αγοράς καθόσον το ποσοστό πτώσης του ΓΔ είναι μικρό (-0,30%, στις 871 μονάδες, στις 3.50 μμ), ο τζίρος είναι επίσης μικρός για να δικαιολογήσει διανομές (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι ξένοι δείκτες κινούνται σήμερα με ελάχιστες μεταβολές κοντά στα ψηλά του έτους.

Στο γράφημα φαίνονται, (α) η ισχυρή και πιθανόν παρατεινόμενη λόγω ορμής ανοδική τάση, (β) η μικρή σημασίας σημερινή διόρθωση και, (γ), οι δύο στηρίξεις, του πυθμένα Β (στις837 μονάδες) και του πυθμένα Ε (στις 813 μονάδες) οι οποίες αν διασπασθούν καθοδικά (που δεν το βλέπουμε) θα προχωρήσουμε σε κυλιόμενο stop loss.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το σχεδόν πλήρες μετοχών Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να σημειώνουν πτώση και το 1/3 άνοδο ενώ δυο μετοχές, οι ΠΛΑΚΡ και ΙΝΛΟΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΠΡΟΦ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας . Καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Σήματα αγορών μας δίνει σήμερα καθυστερημένα η πολύ μικρής εμπορευσιμότητας ΠΛΑΚΡ (Πλαστικά Κρήτης) με βίαιο τρόπο (+5,30% με 15 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής). Σημειώσατε ότι πρό ολίγων μηνών εισήγαμε την ΠΛΑΚΡ στην ομάδα των 50 εμπορεύσιμων μετοχών με οριακό τρόπο καθώς μετά δυσκολίας ξεπερνά η μετοχή την απαίτησή μας για μέση ελάχιστη εμπορευσιμότητα των 10.000 ευρώ ημερησίως. Τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις η μέση εμπορευσιμότητα εκτινάχθηκε περίπου στα 150-200 χιλ ευρώ.

Τείνουν να δώσουν σήματα πώλησης με ανοδική διάσπαση αντίστασης εδραζόμενης σε πολλαπλές ισοϋψείς κορυφές, οι ΟΛΠ και ΙΚΤΙΝ ενώ σήματα πώλησης με αντίστροφη σηματοδότηση τείνει να δώσει η ΜΛΣ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΠΛΑΚΡ, ΕΥΑΠΣ, ΛΑΜΔΑ, ΟΤΕ, ΟΛΘ και ΕΕΕ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι ΠΛΑΚΡ, ΙΝΛΟΤ και ΛΑΜΔΑ. Η τελευταία πλησιάζει τα 10 ευρώ (από 18 το 2007).

O ΔΤΡ με μέτρια πτώση -1,40%, χάνει σήμερα τις 800 μονάδες που οριακά κέρδισε στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις. Διαγραμματικά ο ΔΤΡ δεν είναι για πώληση αλλά μάλλον για αγορά αφού γυροφέρνει την άνω πλευρά της οριζόντιας ανάπαυλας του Ιουνίου.

Θα επανέλθουμε αύριο σε απροσδιόριστη ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text