Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιεί σήμερα (Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019) την θέση του λίγο κάτω από τον στόχο των 900 μονάδων

Ο ΓΔ σταθεροποιεί σήμερα (Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019) την θέση του λίγο κάτω από τον στόχο των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ δεν δείχνει καμία διάθεση να προχωρήσει σε ουσιαστική διόρθωση, όπως θα μπορούσε να κάνει μετά το φετινό πανίσχυρο ράλι, αλλά αντίθετα, σημειώνοντας μικρή μεταβολή -0,25% (στις 889 μονάδες, στις 3.10 μμ) με άσπρο ημερήσιο κηροπήγιο, διατηρεί την θέση του σε απόσταση βολής από τον στόχο – αντίσταση των 900 μονάδων τον οποίον εύκολα μπορεί να πετύχει με μια μέτρια άνοδο 11 μονάδων ή 1,20%.

Λόγω του μεγάλου ανοδικού ρεύματος μηνός Ιουνίου (από τις 720 στις 890 μονάδες του ΓΔ) το κυλιόμενο stop loss μας είναι αυτή τη στιγμή υπερβολικά φαρδύ, στις 813 μονάδες. Ελπίζουμε να συνεχισθεί η άνοδος ή να εμφανισθεί μια περίοδος ανάπαυλας ώστε να ανέβει μετά 1-2 εβδομάδες το στοπ μας στις 850 μονάδες, επίπεδο συμφέρον για πωλήσεις αφού έχουμε αγοράσει πολύ χαμηλότερα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο. Υπενθυμίζουμε ότι εμείς, σαν trend followers, πουλάμε όχι στα κάθε τόσο νέα υψηλά, αλλά σε αρκετά μεγάλη διόρθωση με καθοδική διάσπαση του κυλιομένου χαμηλού κλεισίματος 20 ημερών του ΓΔ.

Μετοχές

Παρά το αρνητικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στην μεγάλη πτώση -6,40% της ΕΕΕ, τα 2/3 σχεδόν των μετοχών κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 4 μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ και ΔΕΗ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την αναφερθείσα ΕΕΕ, που χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : δεν ξεχωρίζουμε κάποια. Θα μπορούσε να ήταν ο ΑΒΑΞ, αλλά η οικονομική του κατάσταση δεν είναι η καλύτερη και το τρέχον ράλι του πιθανόν να οφείλεται σε κάποιο σχέδιο εξυγίανσης.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση «έγκυρης» αντίστασης αλλά διακρίνουμε 5 μετοχές που το παλεύουν και είναι οι, ΙΝΛΟΤ, ΕΤΕ, ΙΚΤΙΝ, ΠΛΑΙΣ και ΙΝΤΚΑ.

Πολλές μετοχές σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους και είναι οι, ΜΙΓ, ΔΕΗ, ΤΕΝΕΡΓ,  ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΛΑΜΔΑ ΑΛΦΑ, ΕΛΛ, ΕΛΛΑΚΤΤ, ΑΔΜΗΕ, ΜΠΕΛΑ, ΓΚΕΤ και ΑΝΕΜΟΣ.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ, ΛΑΜΔΑ και ΤΕΝΕΡΓ.

Αν είμασταν σήμερα υποχρεωμένοι να αγοράζαμε μια μετοχή, θα αγοράζαμε ΤΕΝΕΡΓ, τόσο  για την διαγραμματική της εικόνα με σκαλωτή άνοδο, αλλά και για την μεγάλη άνοδο κερδών πρώτου τριμήνου 2019.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text