Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αρνητική έκπληξη έχουμε σήμερα (8/7/2019) στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να αντιδρά με πτώση στην νίκη της ΝΔ.

Αρνητική έκπληξη έχουμε σήμερα (8/7/2019) στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον ΓΔ να αντιδρά με πτώση στην νίκη της ΝΔ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αινιγματική, αν όχι απογοητευτική, είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ, αντί να σημειώσει μια γερή άνοδο μετά την χθεσινή νίκη της ΝΔ, σημειώνει αυτή τη στιγμή , 3.30 μμ, αρκετή πτώση -1,10%(στις 885 μονάδες) με μεγάλο σχετικά τζίρο (100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρές διακυμάνσεις στα ψηλά τους έτους στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Αιτία της σημερινής απρόσμενης πτώσης μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της τακτικής «buy the rumor, sell the fact» των μεγάλων ξένων βραχυχρόνιων κερδοσκοπικών κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στο ΧΑ και, δεύτερον, ο σκεπτικισμός των επενδυτών στο αν θα μπορέσει η νέα κυβέρνηση να θέσει την εθνική οικονομία σε τροχιά αξιόλογης ανάπτυξης.

Στο γράφημα του ΓΔ η σημερινή πτώση ΑΕ είναι μικρής σημασίας αφού δεν αντιστοιχεί ούτε στο ¼ του τελευταίου ανοδικού κύματος ΒΑ.

Για να ανησυχήσουμε εμείς οι μεσοπρόθεσμοι επενδυτές, θα  πρέπει να χαθεί το μισό του ανοδικού κύματος ΑΒ με τον ΓΔ να κλείνει κάτω των 862 μονάδων ενώ εμείς θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις αν ο ΓΔ σημειώσει ταχεία ισχυρότερη πτώση σε επίπεδα κάτω του Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών που βρίσκεται στις 837 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να σημειώνουν πτώση και το ¼ άνοδο ενώ μόνον μια μετοχή, η ΙΝΚΑΤ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με 6 μετοχές, τις  ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΑΤΤ, ΕΥΡΩΒ, ΙΚΤΙΝ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5%.

Η μετοχή της ημέρας : Αναμφίβολα είναι ο  ΟΠΑΠ που κυριαρχεί στην σημερινή ειδησεογραφία. Φήμες ότι θα γίνει Δημόσια Πρόταση (Delisting) στην μετοχή στα 14 ευρώ (+40% από το σημερινό κλείσιμο) αναγκάζει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να κηρύξει σήμερα αναστολή διαπραγμάτευσης του ΟΠΑΠ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού έτους και το ίδιο συμβαίνει και για σήματα πωλήσεων.

Μόνον μια μετοχή βλέπουμε να πολιορκεί έγκυρο αντίσταση ώστε να δώσει σήματα αγορών, το ΠΛΑΙΣ, και μόνον μια να πολιορκεί έγκυρο στήριξη ώστε να δώσει σήματα πωλήσεων, την  ΜΛΣ.

Δεν είναι πολλές οι μετοχές που σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους και είναι οι, ΑΝΕΜΟΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚΤ, ΕΥΔΑΠ, ΤΕΝΕΡΓ και ΑΒΑΧ, ενώ νέα χαμηλά δεν σημειώνει καμία εμπορεύσιμη μετοχή.

Τέλος, ο τραπεζικός τομέας δέχεται σήμερα τις μεγαλύτερες πωλητικές πιέσεις με τον ΔΤΡ να οπισθοδρομεί προς τις 800 μονάδες.

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σε ΕΛΛΚΤ και ΤΕΝΕΡΓ και διανομές σε ΑΛΦΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text