Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Μύλοι Λούλη: Αυξημένα κέρδη στο α’ εξάμηνο

Μύλοι Λούλη: Αυξημένα κέρδη στο α’ εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μύλοι Λούλη: Αυξημένα κέρδη στο α’ εξάμηνο

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Ο ευνοϊκός επηρεασμός από την πορεία των τιμών στα σιτηρά και οι περυσινές έκτακτες απομειώσεις. Η νέα μονάδα στη Βουλγαρία και οι συνέργειες με την θυγατρική Kenfood. Τάση αποκλιμάκωσης στα επιτόκια δανεισμού της εισηγμένης.

Ανοδικά επηρεάστηκαν οι οικονομικές επιδόσεις των Μύλων Λούλη κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, λόγω και των εξελίξεων που παρατηρήθηκαν στις τιμές των σιτηρών και των αλεύρων.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο μισό του 2018 είχαν παρατηρεί αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, τις οποίες οι αλευροβιομηχανίες άρχισαν να τις μετακυλίουν στους πελάτες τους από το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη συμπίεση των κερδών του πρώτου περυσινού εξαμήνου.

Αντίθετα, το 2019 ξεκίνησε αντίστροφα με την περυσινή χρονιά, καθώς οι τιμές των σιτηρών (πρώτης ύλης) παρουσίασαν κάμψη κατά το πρώτο μισό του έτους.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η μέχρι τώρα διεύρυνση του μικτού περιθωρίου και της καθαρής κερδοφορίας, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προβλεφθεί το πώς θα εξελιχθεί η πορεία του μικτού περιθωρίου κέρδους κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Επιπρόσθετα, φέτος δεν αναμένεται να επαναληφθεί η απομείωση κατά περίπου 2,7 εκατ. ευρώ που ενέγραψε το 2018 η εισηγμένη προκειμένου να αποτιμήσει τη θυγατρική της Kenfood.

Στο λειτουργικό κομμάτι τώρα, ο εισηγμένος Όμιλος εντείνει τις προσπάθειες στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να διευρύνει το μερίδιο αγοράς του και να εκμεταλλευθεί συνέργειες από την περυσινή απόκτηση του 70% της εταιρείας πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής-αρτοποιΐας Kenfood (διεύρυνση προϊοντικής γκάμας).

Παράλληλα μέσα στη χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του ο μύλος στη Βουλγαρία (μικρής σχετικά παραγωγικής δυναμικότητας, που θα μπορεί να διαθέτει προϊόντα τόσο στη συγκεκριμένη χώρα, όσο και στη γειτονική Ρουμανία).

Στα υπόλοιπα μέτωπα, το μέσο σταθμικό επιτόκιο δανεισμού των Μύλων Λούλη παρουσιάζει πτωτική τάση, ενώ η εταιρεία θα εισπράξει φέτος ποσό άνω των δύο εκατ. ευρώ από την απαλλοτρίωση πρώην αποθήκης της προκειμένου να επεκταθεί το μετρό της Αθήνας. Λόγω της απαλλοτρίωσης, η εισηγμένη αγόρασε πέρυσι ακίνητο (αποθηκευτικό χώρο) στη Μάνδρα Αττικής, προκειμένου να αναβαθμίσει την λειτουργικότητα και την παραγωγικότητά της στον τομέα των logistics.

Η πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,06 ευρώ ανά μετοχή.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text