Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Βελτίωση επιδόσεων βλέπει η Εριουργία 3Α

Βελτίωση επιδόσεων βλέπει η Εριουργία 3Α

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βελτίωση επιδόσεων βλέπει η Εριουργία 3Α

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας κ. Δημήτρης Εφραίμογλου στα πλαίσια της πρόσφατης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. Οι φετινοί στόχοι, τα «εγγυημένα» δάνεια και οι σκέψεις της διοίκησης για αύξηση κεφαλαίου και αξιοποίηση ακινήτου.

Την εκτίμησή του για υψηλότερο φετινό κύκλο εργασιών και για κερδοφόρο αποτέλεσμα εξέφρασε στα πλαίσια της πρόσφατης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εριουργίας Τρία Άλφα ο πρόεδρος της εισηγμένης εταιρείας κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Το 2018 η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εμπορία υφασμάτων και ρούχων σημείωσε κύκλο εργασιών 737 χιλ. ευρώ  (από 733 χιλ. ευρώ το 2017) και προ φόρων κέρδη 30 χιλ. ευρώ (έναντι ζημίας 593 χιλ. ευρώ).

Σύμφωνα με τον κ. Εφραίμογλου, οι χρήσεις 2017-2018 κινήθηκαν σε σχετικά ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς απέδωσε μια σειρά προσπαθειών της διοίκησης, τονίζοντας πως η μεγάλη ζημία του 2017 οφειλόταν σε μια αναίτια (επιβλήθηκε από τον ορκωτό ελεγκτή) πλήρη απομείωση αποθεμάτων της εταιρείας (της τάξεως των 500 χιλ. ευρώ) για εμπόρευμα το οποίο σταδιακά πωλείται.

«Το κακό είναι ότι αυτή η αναίτια απομείωση υποχρέωσε την Εριουργία Τρία Άλφα σε αρνητικά ίδια κεφάλαια (-42 χιλ. ευρώ στις 31/12/2018). Όμως, η εταιρεία είναι υγιής και μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία της, ακόμη και αν κάποια νούμερα στις λογιστικές καταστάσεις αφήνουν αμφιβολίες για κάτι τέτοιο» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Για φέτος, υπάρχουν προσδοκίες για αύξηση του κύκλου εργασιών και για κερδοφόρο αποτέλεσμα, καθώς κατά τα τελευταία χρόνια η εταιρεία πέρα από τη συμμετοχή της σε κρατικές προμήθειες, δραστηριοποιείται και στο ιδιωτικό χονδρεμπόριο ρούχων, είτε εξυπηρετώντας μικρά και μεσαία καταστήματα, είτε καλύπτοντας ανάγκες για ρούχα-στολές εργασίας.

Επίσης, απαντώντας ο κ. Εφραίμογλου σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

Δεν τίθεται θέμα ρευστότητας, καθώς οι τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας (1,75 εκατ. ευρώ) καλύπτονται κατά κύριο λόγο από προσωπικές εγγυήσεις των βασικών μετόχων (γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα χαμηλότοκες).

Το θέμα μιας μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας απασχολεί έντονα τη διοίκηση της εταιρείας, ωστόσο κάτι τέτοιο θα είχε λόγο να γίνει σε καλύτερες χρηματιστηριακές συνθήκες: «Δεν έχει νόημα να καλυφθεί σχεδόν αποκλειστικά από τους βασικούς μετόχους, γιατί έτσι θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο η διασπορά της των μετοχών» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Το θέμα της αξιοποίησης του ακινήτου που διαθέτει η εταιρεία (το πρώην εργοστάσιο) στη Νέα Ιωνία βρίσκεται πάντοτε στο επίκεντρο της προσοχής της διοίκησης, ωστόσο σήμερα δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο και ανακοινώσιμο. Πάντως, το ενδιαφέρον των μεσιτών είναι αρκετά πιο έντονο από αυτό που υπήρχε πριν από κάποια χρόνια».

Το ακίνητο της εταιρείας είναι εγγεγραμμένο στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας σε τιμή κόστους κτήσης, δηλαδή μόλις προς 626 χιλ. ευρώ (αποτίμηση στην εύλογη αξία θα μετέτρεπε τα ίδια κεφάλαια από αρνητικά σε θετικά).

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text