Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Αιχμή του δόρατος η τουριστική βιομηχανία για ρυθμό ανάπτυξης 4%

Αιχμή του δόρατος η τουριστική βιομηχανία για ρυθμό ανάπτυξης 4%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αιχμή του δόρατος η τουριστική βιομηχανία για ρυθμό ανάπτυξης 4%

Η βελτίωση των υποδομών, η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών αποτελούν τις άμεσες προτεραιότητες για τους άξονες της πολιτικής που θα εφαρμοστεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στον τομέα του τουρισμού ο νέος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο. Επισήμανε επίσης ότι η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τουρισμό είναι απολύτως αναγκαία για την επίτευξη των προσδοκώμενων αποτελεσμάτων.

Επιδιωκόμενος στόχος, σύμφωνα με τον νέο υπουργό, είναι ο τουρισμός να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος ώστε η χώρα να επιτύχει ισχυρή ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 4% του ΑΕΠ. Οπως πρόσθεσε, ο  στόχος αυτός θα πρέπει να στηριχθεί με δράσεις εξωστρέφειας και καινοτομίας, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση και τουριστών υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Νωρίτερα, μετά την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο, o υπουργός μίλησε και για την ανάγκη συνολικής και δίκαιης ρύθμισης των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας σημείωσε πως οι προκλήσεις είναι τεράστιες αλλά και η θέληση μεγάλη για να ικανοποιηθούν οι μεγάλες προσδοκίες που υπάρχουν.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη νέα κυβέρνηση επισημαίνοντας πως «ο τουρισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με ένα νέο εθνικό στρατηγικό σχέδιο». «Οι προσδοκίες του τομέα είναι υψηλές», θύμισε. To ζητούμενο για τον κλάδο από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού είναι να υπάρξει μια συνολική και ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον τουρισμό, ο οποίος έφθασε πέρυσι να συμβάλει άμεσα στη δημιουργία του 11,7% του ΑΕΠ της χώρας με 21,6 δισ. ευρώ. Τα αιτήματα του κλάδου αφορούν τέσσερα βασικά μέτωπα: το επενδυτικό πλαίσιο, τον χωροταξικό σχεδιασμό, το φορολογικό πλαίσιο και τη διαχείριση προορισμών. Ζητήματα όλα που προϋποθέτουν συντονισμό και με άλλα υπουργεία αλλά και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text