Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Oι αποφάσεις Νηρέα-Σελόντα για την πώληση των μονάδων τους Πηγή: Reporter.gr

Oι αποφάσεις Νηρέα-Σελόντα για την πώληση των μονάδων τους Πηγή: Reporter.gr

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Oι αποφάσεις Νηρέα-Σελόντα για την πώληση των μονάδων τους   Πηγή: Reporter.gr

Του Ανέστη Ντόκα

Οι εισηγμένες Nηρεύς και Σελόντα με τη βοήθεια των συμβούλων πώλησης θα επιλέξουν εντός των επόμενων ημερών με ποιον από τις Cooke Aquaculture και Διόρασις - Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς θα εισέλθουν σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων.

Η περίοδος αποκλειστικών διαπραγματεύσεων κρίθηκε απαραίτητο βήμα καθώς, πέραν τυχόν βελτιώσεων στους οικονομικούς όρους της συναλλαγής, υπάρχουν σειρά από κρίσιμες λεπτομέρειες ως προς την προεργασία απόσχισης, οι οποίες πρέπει να συμφωνηθούν. Εφόσον υπογραφεί σύμβαση αγοραπωλησίας, θα περιλαμβάνει την αίρεση ολοκλήρωσης της συναλλαγής, μετά την πώληση των Nηρεύς και Σελόντα στην Ανδρομέδα.

Ως εκ τούτου, τόσο η πώληση των μονάδων παραγωγής, όσο και η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 74,8% της Nηρεύς και του 79,6% της Σελόντα στην Andromeda Seafood Management LLC μετατίθενται για Σεπτέμβριο. Στη μετάθεση συμφώνησαν οι τράπεζες μέτοχοι των δύο ομίλων και η κοινοπραξία Amerra- Mubadala.

Το τίμημα για τις εκποιούμενες μονάδες θα καταβληθεί τοις μετρητοίς, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης των Σελόντα και Nηρεύς σε μια περίοδο που οι ανάγκες έχουν αυξηθεί λόγω της υπερπροσφοράς ψαριών από τους Τούρκους ανταγωνιστές.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text