Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ γυρίζει σήμερα (Παρ, 12/7/2019) καθοδικά μη μπορώντας να προσεγγίσει τον στόχο των 900 μονάδων

Ο ΓΔ γυρίζει σήμερα (Παρ, 12/7/2019) καθοδικά μη μπορώντας να προσεγγίσει τον στόχο των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυσμενώς προς τους longs κινείται η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ δεν μπορεί να συνεχίσει την χθεσινή-προχθεσινή ανοδική αντίδραση προς την κορυφή έτους των 895 μονάδων, αλλά γυρίζει καθαρά καθοδικός σημειώνοντας αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, πτώση -1,20% (στις 853 μονάδες) με αυξημένο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σε σχέση με τους τζίρους των δύο τελευταίων ανοδικών συνεδριάσεων.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να σχηματίζει κάτι σαν «κεφάλι με ώμους» με κεφαλή τις 895 μονάδες και γραμμή λαιμού τις 837 ενώ ο δεξιός ώμος δεν μπόρεσε να πλησιάσει την κεφαλή Α. Η κατάσταση θα βελτιωνόταν σημαντικά μόνον αν ο ΓΔ ξεπερνούσε κατά την επόμενη εβδομάδα την κυλιόμενη κορυφή του των 865 μονάδων.

Αρχίζουμε λοιπόν να ανησυχούμε και ορίζουμε την εξής στρατηγική.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1% (κάτω των 854 μονάδων) με τζίρο άνω  των χθεσινών 60 εκατ  (σύστημα του προεξοφλητικού στροφέα, σελίδα 130 του βιβλίου του στροφέα, εκδόσεις Eurocapital) το ΤΧ θα μειώσει ελαφρά την μετοχική του έκθεση από 80% σε 75% πουλώντας από 1-2 μετοχές του. Θα εντείνουμε τις πωλήσεις μας αν ο ΓΔ διασπάσει την γραμμή λαιμού των 837 μονάδων και θα κάνουμε τις τελευταίες μας πωλήσεις αν αποτύχει η πρώτη ανοδική αντίδραση του ΓΔ μετά την διασπασθείσα γραμμή λαιμού.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το ¼ ενώ μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σημειώνουν οι 5 τραπεζικές μετοχές συν την ΔΕΗ.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν ξεχωρίζει σήμερα για την ανοδική της δύναμη.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δεν δίνει σήμερα καμία μετοχή, ούτε βλέπουμε και αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Προσεγγίζουν τέτοιες γραμμές αγορών οι ΠΛΑΙΣ και ΟΛΠ (προσέχουμε την δεύτερη) ενώ καμία μετοχή δεν προσεγγίζει πτωτικά έγκυρη στήριξή της. Από αυτή την άποψη, και από πολλές άλλες, η τάση του ΧΑ παραμένει ανοδική.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα μόνον δυό μετοχές, οι ΠΛΑΚΡ και ΓΕΚΤ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Καμία μετοχή δεν διακινεί μέχρις στιγμής μεγάλους όγκους.

Τέλος, οι τράπεζες δεν τα πάνε τόσο καλά. Ο ΔΤΡ διασπά σήμερα οριακά καθοδικά την δική του γραμμή λαιμού των 725 μονάδων (τρέχουσα τιμή 724) απομακρυνόμενος από το όριο των 800 μονάδων που για εμάς θα αποτελούσε κριτήριο επανόδου σε πλήρη ανοδική τάση.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text