Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κλωστ/γία Ναυπάκτου: Φέτος η απόφαση για το επιδοτούμενο project

Κλωστ/γία Ναυπάκτου: Φέτος η απόφαση για το επιδοτούμενο project

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κλωστ/γία Ναυπάκτου: Φέτος η απόφαση για το επιδοτούμενο project

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Εγκρίθηκε η αίτηση υπαγωγής της εταιρείας σε επιδοτούμενο πρόγραμμα και η διοίκηση εξετάζει το project έως το τέλος του έτους. Κάμψη της ζήτησης στην Ευρώπη περιορίζει τις οικονομικές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου.

Υποχώρηση κύκλου εργασιών και τελικού αποτελέσματος αναμένεται να καταγράψει το πρώτο φετινό εξάμηνο η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Δημήτρης Πολύχρονος, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ειδικότερα, η υποχώρηση των εξαμηνιαίων πωλήσεων θα κυμανθεί σε μονοψήφιο ποσοστό και τα βασικότερα χαρακτηριστικά του πρώτου μισού του 2019 χαρακτηρίζονται από:

Υποχώρηση της ζήτησης στο εξωτερικό και μάλιστα σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου.

Διαμόρφωση της διεθνούς τιμής του βάμβακος μέσα στο 2019 σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι αναμενόταν, με αποτέλεσμα τη συμπίεση του μεικτού περιθωρίου κέρδους.

Αύξηση η οποία παρατηρήθηκε στο κόστος του προσωπικού και στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας πιθανολογεί πως η πορεία της ζήτησης ίσως αποδειχτεί κάπως καλύτερη από την αντίστοιχη περυσινή κατά το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, ενδεχομένως λόγω της πολιτικής χαμηλών αποθεμάτων που ακολούθησαν κάποιοι πελάτες στο εξωτερικό το πρώτο εξάμηνο, φοβούμενοι περαιτέρω υποχώρηση της τιμής του βάμβακος.

Στα θετικά επίσης συγκαταλέγεται το ότι φέτος αναμένεται να συμβάλει στην κερδοφορία του ομίλου και το φωτοβολταϊκό πάρκο που διαθέτει ο εισηγμένος όμιλος.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως εγκρίθηκε η αίτηση της εισηγμένης για ένταξη σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τώρα μέσα στο 2019, η διοίκηση της εταιρείας θα αποφασίσει αν τελικά θα προχωρήσει το project ή όχι.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί η συγκεκριμένη επένδυση, θα έχει ως αποτέλεσμα την απόκτηση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, τη μείωση του ενεργειακού κόστους, την εκμετάλλευση οικονομιών κλίμακας, τη βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων νημάτων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text