Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Υποχωρεί επικίνδυνα ο ΓΔ από την υψηλή περιοχή των 900 μονάδων προς την σημερινή (Δευτέρας, 15/7/2019) των 850 μονάδων

Υποχωρεί επικίνδυνα ο ΓΔ από την υψηλή περιοχή των 900 μονάδων προς την σημερινή (Δευτέρας, 15/7/2019) των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυσμενώς για τους longs εξελίσσεται σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) μέτρια πτώση -0,80% (στις 851 μονάδες) με μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με σταθεροποιητικές τάσεις κοντά στα υψηλά έτους των ευρωπαϊκών δεικτών.

Το από αρχές έτους γράφημα ημερησίων κλεισιμάτων του ΓΔ έχει μάλλον bearish όψη καθώς ο ΓΔ τείνει να διαγράψει σχηματισμό «κεφαλιού με ώμους» με κορυφή τις 895 μονάδες, γραμμή λαιμού της 837 και με αδύναμους τους δυο ώμους κάτω από τον μέσον άξονα των 865 μονάδων του σχηματισμού.

Η εμφάνιση του γραφήματος θα βελτιωθεί θεαματικά αν ο ΓΔ πάρει δυνάμεις και επανέλθει στο πάνω μισό του σχηματισμού δηλ, πάνω από τις 865 μονάδες ενώ, αντίθετα,  εμείς θα αναγκασθούμε να προχωρήσουμε σε αποφασιστικές πωλήσεις αν ο ίδιος δείκτης εντείνει την αδυναμία τους και διασπάσει καθοδικά την γραμμή λαιμού των 837 μονάδων (-2,50% από το κλείσιμο της Παρασκευής).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει μεταξύ των 850 μονάδων (-1%) και των 837 (-2,50%), το ΤΧ λαμβάνοντας σήματα πωλήσεων από το σύστημα του προεξοφλητικού πωλητικού στροφέα, θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 80% σε 75%. Αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 850 μονάδες, το ΤΧ δεν θα κάνει πράξεις σήμερα.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές οι ΓΕΚΤ, ΤΙΤΚ και ΟΛΘ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3% σε σύγκριση με επίσης 3 μετοχές, τις ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ και ΠΡΟΦ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5%.

Η μετοχή της ημέρας : για μια ακόμη μέρα η νικήτρια είναι η ΙΝΚΑΤ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +4,50% με μεγάλο όγκο 120 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής σε νέα υψηλά έτους. Όμως, από τεχνική άποψη είναι αργά για αγορές καθώς τα σήματα αγορών έχουν δοθεί πολύ χαμηλότερα από την σημερινή τιμή.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων αντίστοιχα.

Τέσσερες μετοχές όμως τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών, οι ΕΛΧΑ, ΣΑΡ, ΟΛΠ και ΠΛΑΙΣ ενώ μόνον μια, ο ΙΚΤΙΝ, τείνει να δώσει αντίστροφο σήμα πωλήσεων.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η μετοχή της ημέρας ΙΝΚΑΤ, ενώ καμία δεν πετυχαίνει νέα χαμηλά έτους.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι ΙΝΚΑΤ (συσσωρεύσεις) και ΜΠΕΛΑ (διανομές).

Ο Δείκτης Τραπεζών αυτή τη στιγμή κερδίζει +0,50% ενώ πριν 2,5 ώρες έχανε -2% (στις 722 μονάδες), διασπώντας καθοδικά την σημαντική γραμμή λαιμού των 725 μονάδων.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text