Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Οριστικό "ναυάγιο" στη λιγνιτική αποεπένδυση της ΔΕΗ

Οριστικό "ναυάγιο" στη λιγνιτική αποεπένδυση της ΔΕΗ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οριστικό "ναυάγιο" στη λιγνιτική αποεπένδυση της ΔΕΗ

Καμία προσφορά δεν κατατέθηκε μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα, προθεσμία για την υποβολή προσφορών στη λιγνιτική αποπένδυση της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η επιχείρηση προ ολίγου.

Μετά το οριστικό ναυάγιο θα ακολουθήσει ενημέρωση στο ΔΣ της επιχείρησης προκειμένου την Πέμπτη 18 Ιουλίου να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός.

Το ναυάγιο πάντως είχε ήδη προεξοφληθεί καθώς από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές η διαδικασία του διαγωνισμού θεωρείτο "χθεσινά νέα”, ενώ και η νέα κυβέρνηση δεν έχει κρύψει την πρόθεσή της να επαναδιαπραγματευτεί από μηδενική βάση τη συμμόρφωση της ΔΕΗ με την απόφαση για τη δεσπόζουσα θέση στην αγορά λιγνίτη, την απελευθέρωση και την ισότιμη πρόσβαση όλων των παικτών στην αγορά ηλεκτρισμού με δημιουργία συνθηκών ανταγωνισμού αλλά και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης, η οποία έχει περιέλθει σε δεινή θέση.

Για τα θέματα αυτά αναμένεται το επόμενο διάστημα να εξελιχθούν οι διαβουλεύσεις και να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο πλάνο που διαχειρίζεται και έχει αναλάβει προσωπικά ο υπουργός ενέργειας Κ. Χατζηδάκης. Σε κάθε περίπτωση, και αυτό θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ο διαγωνισμός για τη λιγνιτική αποεπένδυση είναι "κλινικά νεκρός” και δεν θα υπάρξει καμία προσπάθεια αναβίωσής του, υπό την έννοια ότι δε θα δοθεί καμία παράταση σε μια διαδικασία, η οποία έχει ήδη ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text