Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ που εγκατέλειψε αμέσως μετά της εκλογές της 7/7 τις 900 μονάδες, προσπαθεί τώρα (Τρίτη. 16/7/2019) να κρατήσει τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ που εγκατέλειψε αμέσως μετά της εκλογές της 7/7 τις 900 μονάδες, προσπαθεί τώρα (Τρίτη. 16/7/2019) να κρατήσει τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση. Ενώ περιμέναμε από την αγορά μια καλή ανοδική αντίδραση με τον ΓΔ να επαναπροσεγγίζει το προεκλογικό υψηλό έτους των 900 μονάδων, βλέπουμε σήμερα μια νέα μικρή κάμψη οριακά κάτω των 850 μονάδων (ΓΔ -0,20%, στις 849 μονάδες στις 3.10 μμ) με μέτριους τζίρους (65 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες εξακολουθούν να βρίσκονται σε ανοδική τάση κοντά στα ψηλά έτους και οι αμερικανικούς να σημειώνουν κάθε τόσο νέα ιστορικά υψηλά.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να κινείται ήπια προς την επικίνδυνη περιοχή των 835-7 μονάδων της γραμμής λαιμού σχηματισμού κεφαλιού με ώμους η οποία συμπίπτει με το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που για μας παίζει ρόλο στοπ.

Παραμένουμε σε επιφυλακή για τυχόν βύθιση του ΓΔ κάτω των 837 μονάδων οπότε και θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις.

Οι ανησυχίες μας θα εξαλειφθούν  μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει δυνατά ανοδικά και ξεπεράσει τον μέσον άξονα – κορυφή Ε των 865 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 4/5 με μετοχές και 1/5 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή οριακά περισσότερες από τις ανοδικές ενώ 3 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΑΤΡ και ΤΙΤΚ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +6% σε σύγκριση με μια, την ΔΕΗ, που χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Σήματα αγορών ή πωλήσεων με διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων δεν διακρίνουμε κανένα σήμερα.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤ,  ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, και πωλήσεων οι ΜΛΣ και ΙΚΤΙΝ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΑΤΡ και ΑΝΕΜΟΣ και νέα χαμηλά καμία.

Μεγάλους όγκους βλέπουμε σαν διανομές στην ΔΕΗ, που φανερώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για το πώς μπορεί να διασωθεί από χρεοκοπία η πάλαι κραταιά επιχείρηση.

Δείκτης Τραπεζών. Δεν έχει καλή εμφάνιση αφού γυροφέρνει την γραμμή λαιμού – στήριξη των 725 μονάδων (τρέχουσα τιμή 730).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ – 4.30 μμ


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text