Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ώρα αποπληρωμής για το πράσινο ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ώρα αποπληρωμής για το πράσινο ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ώρα αποπληρωμής για το πράσινο ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Έτοιμη να προχωρήσει σε νέα έκδοση, του δεύτερου πράσινου ομολόγου, είναι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, καθώς χθες Τετάρτη 17 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση των ομολογιών που εκδόθηκαν ακριβώς δύο χρόνια πριν, τον Ιούλιο του 2017.

Μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης των ομολογιών της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αύριο αναμένεται να προσδιοριστούν οι δικαιούχοι ενώ τη Δευτέρα 22 Ιουλίου θα προχωρήσει η καταβολή των οφειλομένων στους δικαιούχους μέσω της "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ Α.Ε. (ATHEXCSD).

Σημειώνεται ότι για κάθε ομολογία ονομαστικής αξίας €1.000, ο ομολογιούχος θα λάβει συνολικό μικτό ποσό €1.029,4638, που αναλύεται σε €1.000 ονομαστική αξία, €19,4638 μικτό ποσό τόκων και €10 ως επιπλέον μικτό ποσό προπληρωμής (bonus).

Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο που εξέδωσε προ διετίας η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ για λογαριασμό του Ομίλου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποτέλεσε ουσιαστικά το πρώτο "πράσινο" ομόλογο που εκδόθηκε στην ελληνική αγορά, μια τάση ευρέως διαδεδομένη διεθνώς αφού οι επενδυτές στρέφονται με όλο και μεγαλύτερη έμφαση σε πράσινες επενδύσεις.

Τα 60 εκατ. ευρώ που αντλήθηκαν (με προσφορές που υπερκάλυψαν 2,7 φορές το ποσό της αρχικής έκδοσης) χρησιμοποιήθηκαν για την χρηματοδότηση επενδύσεων του Ομίλου στις ΑΠΕ και στον τομέα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι το ομόλογο αποπληρώνεται πρόωρα, εξέλιξη που αποτελεί σύμφωνα με κύκλους της αγοράς σαφή απόδειξη της χρηματοοικονομικής ευρωστίας της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, η οποία διαθέτει επαρκή ρευστότητα προκειμένου να εξοφλήσει νωρίτερα το ομόλογο. Και όχι μόνο αυτό αλλά η εταιρεία αποπληρώνει μάλιστα το 101% του κεφαλαίου ως bonus, ενώ πληρώνονται εξ ολοκλήρου και οι τόκοι της περιόδου.

Η διοίκηση της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έχει ήδη εξαγγείλει την πρόθεσή της, στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης στις 5 Ιουνίου, να προχωρήσει στην έκδοση νέου εταιρικού ομολόγου ύψους από 120 έως 150 εκατ. ευρώ, το οποίο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με τα κεφάλαια που θα αντλήσει ο Όμιλος από το νέο "πράσινο" ομόλογο, που θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το πρώτο, αναμένεται να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ που κερδίζει ολοένα μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία κατασκευάζει αυτή την περίοδο νέα έργα συνολικής ισχύος 120 MW στην Εύβοια, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα την κατασκευή νέων έργων συνολικής ισχύος 100 MW στην Ελλάδα.  Συνολικά, ο Όμιλος ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.509 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ, στην Ευρώπη και την Αμερική. Επόμενος στόχος της εταιρείας είναι να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text