Αρχική | Ειδήσεις | Χωρίς πλειοδότη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για το Avenue

Χωρίς πλειοδότη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για το Avenue

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χωρίς πλειοδότη οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για το Avenue

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Χωρίς ενδιαφέρον υπήρξαν, για δεύτερη φορά, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για αριθμό ιδιοκτησιών του εμπορικού κέντρου Avenue στο Μαρούσι, που είχαν πραγματοποιηθεί να λάβουν χώρα την περασμένη Τετάρτη.

Οι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς που συνοδεύονταν με συνολική τιμή εκκίνησης της τάξης των 9,4 εκατ. ευρώ αφορούσαν συνολικά 20 στοιχεία, καταστήματα, θέσεις στάθμευσης και ποσοστά εξ αδιαιρέτου σε βοηθητικούς χώρους.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει, παλαιότερα, στο Capital.gr, η Τρόπαια Συμμετοχική (πρώην Σάνυο), οι ιδιοκτησίες αυτές αντιπροσωπεύουν το 4,3% της έκτασης του εμπορικού, με την εκποίησή τους να είναι "μια τραπεζική διαδικασία ρύθμισης κόκκινων δανείων που δημιουργήθηκαν με εγγύηση ένα μικρό μέρος των ιδιοκτησιών του εμπορικού κέντρου”.

Στα ακίνητα του Avenue με την υψηλότερη τιμή εκκίνησης ανήκει κατάστημα στον 1ο όροφο του πρώτου κτηρίου επιφάνειας 560 τ.μ. (1,6 εκατ. ) και χώρος στάθμευσης στο τρίτο υπόγειο επιφάνειας 4.340 τ.μ.  (1,3 εκατ. ευρώ).

Η διαδικασία αναμένεται να επαναληφθεί το προσεχές διάστημα, ενώ μένει να φανεί, εάν το τίμημα θα είναι χαμηλότερο.

Τα μεγέθη

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου 2018, η Τρόπαια εμφανίζει αρνητικά κεφάλαια κίνησης  52,49 εκατ. ευρώ και 24,11 εκατ. ευρώ, ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 51,81 εκατ. ευρώ και 28,33 εκατ. για τον όμιλο και την εταιρεία, αντίστοιχα.

Από αυτά ποσά 37,49 εκατ. ευρώ αφορούν δάνεια που έχουν καταγγελθεί από τις τράπεζες, ενώ μέσα του Δεκεμβρίου 2017, η τράπεζα Πειραιώς κοινοποίησε διαταγή αναγκαστικής πληρωμής, που υπέχει θέση αναγκαστικής κατάσχεσης των ακινήτων της Τρόπαια, για το ομολογιακό δάνειο αρχικού ύψους 7,15 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο χορηγήθηκε από τις τράπεζες Πειραιώς και Alpha τον Ιανουάριο του 2007 για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της θυγατρικής εταιρείας Sanyocom.

Λίγο αργότερα, τον Απρίλιο του 2007, η πρώην Sanyo Ελλάς Συμμετοχική έλαβε ένα ακόμη ομολογιακό δάνειο ύψους 12 εκατ. ευρώ και διάρκειας 14 ετών από τη Eurobank. Σκοπός του συγκεκριμένου δανείου ήταν η χρηματοδότηση των εργασιών επέκτασης του εμπορικού κέντρου Sanyo Carrefour σε όμορο αυτού οικόπεδο έκτασης 6.658 τ.μ.

Στο υφιστάμενο κτήριο προστέθηκαν περίπου 6.500 νέα τετραγωνικά μέτρα, ενώ το αναβαθμισμένο Avenue ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο του 2007. Ωστόσο, τρία χρόνια μετά, η είσοδος στο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής εγκαινίασε την ελληνική χρηματοπιστωτική κρίση που έπληξε και την Τρόπαια Συμμετοχική.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2009 η εταιρεία προχώρησε στη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας των θυγατρικών Arcadia και Arcadia Audiovisual με αντικείμενο την παραγωγή ψηφιακών δίσκων και οπτικών μέσων.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text