Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Παρ, 19/7/19) να εγκαταλείψει την ανοδική κίνηση προς τα ψηλά έτους των 900 μονάδων περιοριζόμενος σε πλευρική κίνηση πέριξ των 765 μονάδων

Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Παρ, 19/7/19) να εγκαταλείψει την ανοδική κίνηση προς τα ψηλά έτους των 900 μονάδων περιοριζόμενος σε πλευρική κίνηση πέριξ των 765 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η σημερινή διόρθωση της αγοράς διότι η πτώση του ΓΔ είναι μικρή -.0,60% (στις 865 μονάδες, στις 4.10 μμ), ο τζίρος είναι μέτριος (75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι κύριοι ξένοι δείκτες κινούνται με μικρές μεταβολές κοντά στα ψηλά 2019, δηλαδή σε ανοδική τάση.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, η μέχρι τούδε σημερινή διόρθωση του ΓΔ έφερε τον εν λόγω δείκτη ακριβώς επί του μέσου άξονα των 865 μονάδων του μηνιαίου εύρους του των 837-894 μονάδων που σημαίνει ουδέτερη μεσοπρόθεσμη εικόνα αλλά υπό ανοδική μακροπρόθεσμη τάση. Από τις δυο κατηγορίες τάσης, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη, η σημαντικότερη είναι η δεύτερη.

Θα ανησυχήσουμε μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα Η των 850 μονάδων. Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 850 μονάδες, εμείς θα περιμένουμε νέα υψηλά άνω των 900 μονάδων εντός του καλοκαιριού.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 15% με μετρητά και 85% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται τα 2/3 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 1/3 ενώ μόνον μία μετοχή, ο ΑΒΑΞ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και καμία μετοχή δεν σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%. Η απουσία μετοχών με μεγάλες μεταβολές σημαίνει ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι πλευρική – αναμονής.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης εδραζόμενης σε πολλαπλές ισοϋψείς κορυφές – υψηλό 3μήνου, δίνει σήμερα ο ΟΛΠ, ενώ καμία μετοχή δεν δίνει αντίστροφα σήματα πωλήσεων.

Παρά του ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι ήπια διορθωτική, αρκετές μετοχές όπως οι, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, ΑΒΑΞ, ΤΙΤΚ και ΚΟΥΕΣ, σημειώνουν σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος. Η σχέση 5 προς 0, δείχνει ότι η κύρια τάση είναι ανοδική με πιθανότητες συνέχισης.

Μεγάλους όγκους διακινούν σήμερα οι, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, ΑΒΑΞ (συσσωρεύσεις) και ΜΥΤΙΛ (αμφισβητούμενες προς το παρόν διανομές, ας δούμε το κλείσιμο).

Ο ΔΤΡ αυτή τη στιγμή φέρει θετικό πρόσημο. Είναι θετικό να είναι ανθεκτικές στις διορθώσεις οι πιο επιθετικές μετοχές της αγοράς.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text