Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ευρωζώνη: Νέα επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας τον Ιούλιο

Ευρωζώνη: Νέα επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας τον Ιούλιο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ευρωζώνη: Νέα επιδείνωση της οικονομικής δραστηριότητας τον Ιούλιο

Η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης επιβράδυνε ελαφρώς τον Ιούλιο μετά την ανάκαμψη των δύο προηγούμενων μηνών, με τον μεταποιητικό κλάδο να εμφανίζει περαιτέρω συρρίκνωση της δραστηριότητας του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε σε χαμηλό τριών μηνών στις 51,5 μονάδες τον Ιούλιο, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση της Markit, από 52,2 μονάδες τον Ιούνιο.

Τα τελευταία έξι χρόνια, μόνο τέσσερις μήνες έχουν εμφανίσει χαμηλότερες μετρήσεις του δείκτη PMI, όπως ανέφερε η Markit.

Ο κλάδος των υπηρεσιών συνέχισε να καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, αν και επιβράδυνε ελαφρώς από τον προηγούμενο μήνα με τον δείκτη PMI στις 53,3 μονάδες από 53,6 μονάδες τον Ιούνιο. Ωστόσο, ο μεταποιητικός κλάδος κατέγραψε νέα βουτιά της δραστηριότητας σε χαμηλό άνω των 6,5 ετών στις 46,4 μονάδες από 47,6 μονάδες τον Ιούνιο.

"Η οικονομία της Ευρωζώνης κατέρρευσε τον Ιούλιο, με τον δείκτη PMI να χάνει τα κέρδη που κατέγραψε τον Μάιο και τον Ιούνιο, σηματοδοτώντας μία από τις πιο αδύναμες επεκτάσεις των τελευταίων έξι ετών", σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text