Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Τι προτείνει η Folli Follie στους Ομολογιούχους για να δεχθούν το σχέδιο διάσωσης

Τι προτείνει η Folli Follie στους Ομολογιούχους για να δεχθούν το σχέδιο διάσωσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι προτείνει η Folli Follie στους Ομολογιούχους για να δεχθούν το σχέδιο διάσωσης

της Αλεξάνδρας Γκίτση

Το σπάσιμο στα δύο της Folli Follie και τη μεταβίβαση των ακινήτων της σε μια νέα εταιρεία την Asset Co την οποία την εισφέρει στους Ομολογιούχους μαζί με εγγύηση 20 εκατ. ευρώ με τη μορφή ομολόγου περιλαμβάνει το σχέδιο της διοίκησης της Folli Follie στους ομολογιούχους της για να συναινέσουν στη διάσωση της εταιρείας.

Αυτό το σχέδιο παρουσίασε η διοίκηση της Folli Follie κατά τη διάρκεια του conference call της εταιρείας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Συγκεκριμένα όπως υποστήριξε τα ακίνητα που εισφέρονται στη νέα εταιρεία αποτιμώνται στα 90 εκατ. ευρώ δηλαδή καλύπτονται οι ομολογιούχοι με 28 σεντς ανά 1 ευρώ ενώ στην περίπτωση της άτακτης χρεοκοπίας θα λάβουν λιγότερα από 10 σεντς ανά 1 ευρώ. Παράλληλα παρέχει στους Ομολογιούχους 20 εκατ. ευρώ με τη μορφή ομολόγου 5ετούς διάρκειας με επιτόκιο 9%.

Το 20 εκατ. ευρώ και τα 10 εκατ. ευρώ τόκων που θα καταβληθούν κατά τη διάρκεια της πενταετούς διάρκειας θα παρασχεθούν από την OpsCo στην AssetsCo για να διασφαλιστεί ότι οι Ομολογιούχοι μπορούν να εξυπηρετηθούν και να μεγιστοποιηθούν οι αποδόσεις τους, υποστήριξε η διοίκηση της Folli Follie.

Συγκεκριμένα ως προς την έκδοση μετοχών της AssetsCo για τους υφιστάμενους πιστωτές σε αντάλλαγμα για την αποποίηση των αξιώσεών τους, η πρόταση προβλέπει ότι οι υφιστάμενοι πιστωτές θα επωφεληθούν επίσης έμμεσα, μέσω της συμμετοχής τους στην AssetsCo, από την έκδοση του νέου ομολόγου PIYC αξίας 20 εκατ. ευρώ. Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OpsCo προς την AssetsCo και θα έχει επιτόκιο 9% είτε αυτό καταβληθεί σε μετρητά είτε σε είδος. Το ομόλογο PIYC θα ωριμάσει σε 5 έτη από την ημερομηνία έκδοσης, θα υπόκειται στους όρους της αγοράς και θα μπορεί να ρευστοποιηθεί στο άρτιο μέσα σε δύο έτη από την ημερομηνία έκδοσης. Θα φέρει επίσης την εγγύηση της Folli Follie Commercial Manufacturing και της Technical, τον μοναδικό μέτοχο της OpsCo. Ενώ δίνει διορία στους Ομολογιούχους τουλάχιστον 21 ημέρες προκειμένου να απαντήσουν επί της πρότασης αυτής.

Όπως υποστήριξε η διοίκηση της Folli Follie, η OpsCo (νέα εταιρεία), στην οποία θα παραμείνουν οι δραστηριότητες όπως ένδυση, εκπτωτικά καταστήματα και το χαρτοφυλάκιο της πνευματικής ιδιοκτησίας, κλπ. θα εστιάσει στη σταθεροποίηση της τρέχουσας δραστηριότητας του ομίλου. Η αποτίμηση της OpsCo περιλαμβάνει την αξία των αποθεμάτων στην Ελλάδα και τις ελεύθερες ταμειακές ροές. Με τη διοίκηση της εταιρείας να εκφράζει την πεποίθηση της, πως η OpsCo θα γίνει μια βιώσιμη δραστηριότητα, μετά την προσπάθεια αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων στο Ην. Βασίλειο και την Ασία.

Σε ό,τι αφορά την AssetsCo σε αυτή θα μεταφερθούν όλα τα μη βασικά και πραγματικά assets. Από τη διοίκηση της εταιρείας εκτιμάται πως η αξία αγοράς των περιουσιακών αυτών στοιχείων ανέρχεται στα 96,5 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων που κατέχει ο όμιλος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μείον 6,5 εκατ. ευρώ από όσα δεν προκρίνονται, που οδηγούν σε μια τελική αξία της τάξης των 90 εκατ. ευρώ. Συνεπώς, τα συνολικά ανακτήσιμα κεφάλαια για τους πιστωτές θα είναι κατά προσέγγιση 28 σεντς συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από την πώληση των assets στην τιμή της αγοράς, των καταβολών ενοικίων και της αποπληρωμής του νέου ομολόγου.

Σε ό,τι αφορά το ασημικό των μετοχών της Dufry αυτό θα παραμείνει στην εταιρεία που θα έχει την εμπορική δραστηριότητα. Η διοίκηση εξήγησε στους ομολογιούχους ότι το συγκεκριμένο ποσοστό είναι δεσμευμένο αφ ενός και αφ ετέρου ότι αυτό θα αποτελέσει εργαλείο ρευστότητας για την επιβίωση της OpsCo.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text