Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Το comeback επιδιώκει η «Ευρωσύμβουλοι»

Το comeback επιδιώκει η «Ευρωσύμβουλοι»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το comeback επιδιώκει η «Ευρωσύμβουλοι»

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Σειρά συμβάσεων στο εξωτερικό και ταχύτερη πορεία του ΕΣΠΑ ανεβάζουν τις φετινές οικονομικές επιδόσεις της εισηγμένης εταιρείας. Αισιοδοξία για μια μακρά περίοδο καλών αποτελεσμάτων. Σε προχωρημένο στάδιο οι συνομιλίες με τις τράπεζες.

Την αισιοδοξία τους ότι μετά την πολύ κακή περυσινή χρήση, το 2019 θα αποτελέσει την πρώτη χρονιά μιας μακροπρόθεσμα ισχυρής οικονομικής πορείας εκφράζουν κύκλοι προσκείμενοι στην εισηγμένη εταιρεία ΕυρωσύμβουλοιΕΣΥΜΒ 0,00%.

Ειδικότερα, το 2018 ο κύκλος εργασιών των Ευρωσυμβούλων είχε υποχωρήσει μόλις στα 2,5 εκατ. ευρώ, η καθαρή ζημία διαμορφώθηκε σε 1,77 εκατ. και η καθαρή θέση πέρασε σε αρνητικό πεδίο (-1,5 εκατ. ευρώ).

Για φέτος ωστόσο, τα πράγματα αναμένονται σαφώς καλύτερα, καθώς εκτιμάται πολύ υψηλότερος κύκλος εργασιών και επιστροφή σε κερδοφόρο αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα, η εισηγμένη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τις πιστώτριες τράπεζες με στόχο τη ρύθμιση των υποχρεώσεών της. Καταλυτικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις παίζουν όχι μόνο η δραστική φετινή ανάκαμψη των οικονομικών επιδόσεων της εισηγμένης, αλλά και η είσπραξη σημαντικού ύψος ενοικίων, καθώς η εταιρεία εκμισθώνει τμήμα ιδιόκτητου ακινήτου της.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους δύο κυρίως είναι οι λόγοι που οδηγούν σε άνοδο τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας.

Ο πρώτος σχετίζεται με την τόνωση της εγχώριας αγοράς λόγω της σχετικής προόδου που παρατηρείται στις επενδύσεις μέσω ΕΣΠΑ. «Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα αναφέρεται στη χρονική περίοδο 2014-2020, μέχρι τώρα μόνο το 25%-30% της όλης υπόθεσης έχει προχωρήσει. Η ουσία είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλο υπόλοιπο εργασιών μπροστά μας και ελπίζουμε βάσιμα πως η εταιρεία έχει εισέλθει σε μια μακρά περίοδο καλών οικονομικών επιδόσεων.

Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με μια σειρά συμβάσεων που έχει αναλάβει η εισηγμένη εταιρεία στο εξωτερικό. «Φέτος, περίπου ο μισός κύκλος εργασιών μας θα προέλθει από τις δραστηριότητές μας σε άλλες χώρες, ενώ το ποσοστό αυτό μπορεί να φτάσει και το 60%-70% το επόμενο έτος. Μόνο τα δύο έργα στο Καζακστάν που έχουμε αναλάβει υπολογίζονται γύρω στα 7,5 εκατ. δολάρια» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πέραν αυτών, η εισηγμένη εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε και τη σύναψη άλλων συμβάσεων στο εξωτερικό, όπως:

α) Έργο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την υλοποίηση επιχειρησιακού σχεδίου τεχνολογικού πάρκου στο Βουκουρέστι (157 χιλ. ευρώ) και

β) Σύμβαση 75 χιλ. ευρώ για «παροχή τεχνικής υποστήριξης για την υλοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος ανταγωνιστικότητας και καινοτομίας της Τουρκίας» (χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκή Ένωση).

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text