Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Moody’s: Θετική για Intralot η πώληση του 16,5% στα Λαχεία

Moody’s: Θετική για Intralot η πώληση του 16,5% στα Λαχεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Moody’s: Θετική για Intralot η πώληση του 16,5% στα Λαχεία

Το αντίτιμο των 20 εκατ. ευρώ θα βελτιώσει την εικόνα σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα, σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης. Βλέπει δυσκολίες και αρνητικό cash flow.

Πιστωτικά θετική χαρακτηρίζει η Moody’s σε ανάλυσή της την απόφαση της Intralot να πουλήσει το 16,5% της Ελληνικά Λαχεία, εισπράττοντας 20 εκατ. ευρώ. Εκτιμά ότι το αντίτιμο θα αξιοποιηθεί για να στηρίξει τις δραστηριότητές της και να βελτιώσει τη ρευστότητα.

Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι το ποσό θα βοηθήσει την εταιρεία να καλύψει επερχόμενες υποχρεώσεις και υπολογίζει τα μετρητά σε επίπεδο ομίλου σε 130 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο. Επισημαίνει, παράλληλα, ότι με τη συναλλαγή, η εταιρεία θα απωλέσει το περίπου 1,5 εκατ. ευρώ που εισέπραττε κάθε χρόνο ως μέρισμα.

Κατά τη Moody’s, σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα, η θέση της Ιntralοt είναι «αδύναμη». Τα μετρητά υποχώρησαν σε 135 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου από 163 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο. Υπολογίζει ότι οι απαιτήσεις για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες λειτουργίας ανέρχονται σε 30 εκατ. ευρώ τον μήνα και περιμένει αρνητικό cash flow σε όλο το 2019, παρότι οι κεφαλαιακές δαπάνες είναι σημαντικά χαμηλότερες απ’ ό,τι το 2018.

Η ρευστότητα περιορίζεται και από το ότι η εταιρεία δεν έχει αυτή τη στιγμή πρόσβαση σε πιστωτικές διευκολύνσεις στην Ευρώπη. Η Moody’s υπολογίζει ότι υπάρχει πρόσβαση σε πιστωτική γραμμή 20 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ, η οποία αυξήθηκε σε 40 εκατ. δολάρια. Παράλληλα έχει δηλωθεί η πώληση της συμμετοχής 20% στην Gamenet Group SpA, που αξιολογείται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ με βάση την κεφαλαιοποίησή της. Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα για τη συναλλαγή δεν είναι ξεκάθαρο.

Τέλος, ο οίκος θεωρεί θετικές εξελίξεις τα δύο νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text