Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πολιορκεί σήμερα (Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019), χωρίς επιτυχία μέχρις στιγμής, το υψηλό έτους των 894 μονάδων

Ο ΓΔ πολιορκεί σήμερα (Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019), χωρίς επιτυχία μέχρις στιγμής, το υψηλό έτους των 894 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Καθόλου άσχημη δεν είναι η σημερινή συνεδρίαση. Ο ΓΔ με μικρή μεταβολή +0,10% (στις 892 μονάδες στις 2.40 μμ) και με μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) παγιώνει την θέση του κοντά στο επίμαχο επίπεδο των 894 μονάδων (υψηλό έτους) το οποίο αν διασπάσει ανοδικά σε τιμές κλεισίματος, τότε θα είναι πιθανό ένα ανοδικό ρεύμα προς τις 1000 μονάδες.

Η αισιοδοξία μας θα αναστραφεί μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει άσχημα και κλείσει κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα Ι (κοίτα γράφημα) των 867 μονάδων που ορίζει την στήριξη – χαμηλό κλείσιμο 10 ημερών αλλά και τον μέσον άξονα του 20ήμερου εύρους.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 867 μονάδες (-3% από τώρα), η ανοδική διάσπαση των 900 μονάδων θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από το υψηλό κλείσιμο έτους των 894 μονάδων (λίγο δύσκολο για σήμερα), το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 85% σε 95%.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, οι πτωτικές μετοχές είναι λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ μόνον μια, ο ΑΒΑΞ, πετυχαίνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε η ΑΛΦΑ που σημειώνει μεγάλη σχετική άνοδο +2,50% αλλά με μικρό όγκο 3 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο , ούτε και η ΕΤΕ που σημειώνει καλή άνοδο +1,60% διασπώντας ανοδικά έγκυρη αντίσταση διότι και σε αυτήν οι όγκοι είναι χαμηλο, 4 εκατ τεμαχίων προβλεπομένων στο κλείσιμο. Γενικά η σημερινή συνεδρίαση πάσχει από όγκους και γι αυτό την κατατάσσουμε στις συνεδριάσεις αναμονής ή παγίωσης θέσης.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού διμήνου δίνει σήμερα μόνον η ΕΤΕ, αλλά όπως είπαμε, με μικρό όγκο.

Τείνει να δώσει παρόμοια σήματα αγορών η ΕΥΡΩΒ και το ΠΛΑΙΣ.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα μόνον 4 μετοχές, οι ΑΒΑΞ, ΙΝΤΚΑ, ΓΕΚΤ και ΕΥΑΠΣ ενώ νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνει ο ΙΚΤΙΝ.

Μεγάλο σχετικά όγκο διακινεί σήμερα ο νικητής ΑΒΑΚΑΣ καθώς και η ΕΛΛ που προσπαθεί να σηκώσει νέο ανοδικό κύμα.

Ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ (αυτή τη στιγμή +1,50%, στις 794 μονάδες) πλησιάζει το όριο των 800 μονάδων, το οποίο αν ξεπεράσει, τότε θα θεωρήσουμε ότι επανήλθε σε ανοδική τάση.

Τέλος, αν σήμερα αγοράζαμε μια μετοχή, θα επιλέγαμε διαγραμματικά και θεμελιακά τον ΟΛΠ.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text