Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Παναγιωτάκης: Κλιμακώνονται οι ενέργειες κατά των μεγαλοοφειλετών

Παναγιωτάκης: Κλιμακώνονται οι ενέργειες κατά των μεγαλοοφειλετών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παναγιωτάκης: Κλιμακώνονται οι ενέργειες κατά των μεγαλοοφειλετών

Το θέμα των προκλητικών περιπτώσεων εύπορων καταναλωτών, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, γεγονός που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την κίνηση διαδικασίας κατάσχεσης βίλας στην Κηφισιά με χρέος 23.000 ευρώ, σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμ. Παναγιωτάκης.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά αποκάλυψε το θέμα των συγκεκριμένων καταναλωτών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι κενά του προηγούμενου νόμου είχαν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ στις 9 Οκτωβρίου 2017. Η αποκάλυψη αυτή έδωσε το έναυσμα στην Κυβέρνηση να τροποποιήσει το σχετικό νόμο εισάγοντας και περιουσιακά κριτήρια ώστε να αποκλειστούν στο εξής παρόμοιες καταχρηστικές πρακτικές.

Επιπλέον σημειώνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ στο πλαίσιο της σαφώς εκπεφρασμένης βούλησης της Διοίκησης της Εταιρείας, προέβησαν σε όλες τις εκ του νόμου διαθέσιμες νομικές και άλλες ενέργειες, για την είσπραξη των οφειλών από όλους τους ανωτέρω μεγαλοοφειλέτες.

Από αυτούς ορισμένοι ανταποκρίθηκαν ενώ άλλοι άλλαξαν παρόχους φροντίζοντας να «αδειάσουν» τους λογαριασμούς τους ώστε να μη τελεσφορήσουν διαταγές πληρωμής. Προφανώς σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι ενέργειες της Επιχείρησης κλιμακώνονται όπως φάνηκε και από την πρόσφατη περίπτωση της κατάσχεσης.

Ο κ. Παναγιωτάκης πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι άστοχοι σχολιασμοί και παρουσίαση των γεγονότων, του τύπου ότι μέχρι σήμερα οι μεγαλοοφειλέτες ήταν στο απυρόβλητο, από μερίδα των ΜΜΕ και μάλιστα από τη Δημόσια Τηλεόραση στην οποία όπως αναφέρθηκε δημοσιοποιήθηκε το θέμα από το 2017 οφείλονται σε πλάνη, και ότι η πραγματικότητα θα αποκατασταθεί. Το αντίθετο θα προκαλούσε σοβαρή ανησυχία και εύλογα ερωτηματικά».

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text